Search

Teak – tukea työllistymiseen

22.8.2017

Työllistämistä edistävä ammatillinen kuntoutus Teak on Kelan järjestämä ja rahoittama kuntoutusmuoto, jota Autismisäätiö toteuttaa

Teak tarjoaa tukea työllistymiseen henkilöille, joiden työ- tai opiskelukyky sekä ansiomahdollisuudet ovat voineet heikentyä esimerkiksi sairauden tai vamman vuoksi. Kuntoutus tukee yksilöllisesti pääsyä koko- tai osa-aikaiseen palkkatyöhön avoimille työmarkkinoille.

Autismisäätiön osaaminen perustuu autismin kirjon, ADHD:n, touretten ja vastaavien kehityshäiriöiden asiantuntemukseen. Kuntoutus toteutetaan sekä Autismisäätiön yksiköissä että työpaikoilla. Autismisäätiön kuntoutusta tarjoavia toimipisteitä löytyy pääkaupunkiseudun lisäksi Kotkasta, Seinäjoelta ja Pirkanmaalta.

Näin hakeudut kuntoutukseen

1. Tarvitset lääkärin b-lausunnon, joka on alle vuoden vanha. Lausunnossa tulee olla perusteet ja tavoitteet kuntoutukselle.

2. Täytä lomake KU101 http://lomake.kansanelakelaitos.fi/documents/10192/3041302/KU101.pdf

3. Toimita lomake ja lääkärinlausunto sekä muut mahdolliset selvitykset Kelaan

Kela tai muu kuntoutukseen ohjaava taho auttaa valitsemaan sopivan kuntoutusmuodon. Kuntoutuslinjoja on kolme, joista valitaan kuntoutujalle parhaiten sopiva vaihtoehto:

Kuntoutusjakson kesto on kuntoutuslinjasta riippuen 60 - 240 päivää.

Lisätietoja Autismisäätiön verkkosivuilla: autismisaatio.fi

Sami Niemi

Erityisasiantuntija

045 657 7160
sami.niemi@autismisaatio.fi