Ajankohtaista

Autismisäätiön taiteilija Hanna Keynäs on valittu Kettukin Vuoden taiteilijaksi 2017.

Tervetuloa Autismisäätiön Pirkanmaan ohjaus- ja valmennuspalveluiden avoimiin oviin perjantaina 28.10. klo 12-16, Vehnämyllynkatu 10, Tampere.

Autismisäätiö kutsui sisäministeri Paula Risikon vieraakseen Seinäjoen toimipisteille keskustelemaan sotesta ja autismin kirjon ihmisten yhteiskunnallisesta asemasta. Tapaamiseen osallistui Autismisäätiön toimitusjohtaja Ritva Ulanderin ja palvelutoiminnan päällikkö Carita Tammirannan lisäksi henkilökuntaa Seinäjoen yksiköistä.

 
Näyttely avoinna 21.9 – 14.10.2016
Kohtaamispaikka Keppuli, Käpyläntie 11
Avajaiset 21.9.2016 klo 17-18:30
Vallilan valmennuskeskuksen uusi Aisti-tuotesarja saatavilla nyt Keppulista!
Autismisäätiö tarjoaa monipuolista koulutusta, tutustu tarjontaan!
Autismisäätiön vuoden 2015 toiminnasta kertova vuosikirja on nyt ilmestynyt.

"Maalaisjärkikin sanoo, että kun markkinoita kaapataan aggressiivisesti ja palveluita tuotetaan liukuhihnaperiaatteella, yksilö helposti unohtuu. Sama logiikka sairaanhoidossa tarkoittaisi, että kaikkia sairauksia yritettäisiin hoitaa tähystäen tehdyllä umpisuolenleikkauksella – ne kun ovat nopeita ja helpohkoja toimenpiteitä.", toteavat Rinnekoti-säätiön johtaja Markku Niemelä sekä Arvo-liiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen.

Tule mukaan kesäretkelle Eduskuntaan. Tapaaminen keskiviikkona 8.6.2016 klo 13:30 Musiikkitalon edessä.

Kesän ensimmäinen vertaistukiryhmä liikunnan parissa aloittaa ti 7.6.2016. Avoin kaikille neurokirjolaisille.

Uusin Säätiön Sanomat on nyt ilmestynyt!
Autismisäätiö ylpeänä esittää: Peter Vermeulen Autismi, voimavarat käyttöö -seminaarissa sekä paneelikeskustelu palveluohjauksesta.
Autismisäätiö nimitti taiteilija Chris Af Enehielmin Vuoden Keppuliksi autismitietoisuuden päivänä 2.4.2016 Finlandia-talolla järjestetyssä Keppuligaalassa.
Keppulikuun tarkoitus on lisätä autismitietoisuutta.

Avoinna ma, ti, to, pe 10-16 ja ke 10-17

Neuropsykiatristen henkilöisen työllistymisen edistämisen hanke

lisätä autismin kirjon henkilöiden, ADHD, ADD ja Tourette- henkilöiden työllisyyttä Suomessa.

Lue lisää

Oma Väylä

Autismisäätiö on yksi Oma Väylä -hankkeen kuntoutuksen toteuttaja. Oma väylä -hanke on Kelan neuropsykiatrisen kuntoutuksen kehittämishanke. Hankkeessa kehitetään kuntoutusmalli neuropsykiatrisille kuntoutujille.

Lue lisää

Löydä kyky

Löydä kyky -hanke keskittyy omien työelämävahvuuksien kartoittamiseen ja niiden markkinointiin työnantajille uudella tavalla.

Lue lisää

Tukiasuntohanke

Autismisäätiö hankkii asiakkaalleen yksilöllisiä tarpeita vastaavan asunnon. Asunnon hankinta tapahtuu yhteistyössä asiakkaan kanssa vapailta asuntomarkkinoilta.

Lue lisää

HAASTE-hanke

Haastavan käyttäytymisen ennaltaehkäisy ja vähentäminen HAASTE-hanke luo tapoja tunnistaa tekijöitä, jotka aiheuttavat haastavaa käyttäytymistä.

Ajankohtaista

Lue lisää

Yksin ja kaksin -hanke

Yksin ja kaksin -hankkeessa tuotetaan seksuaalikasvatus- ja seksuaaliohjausmateriaalia autismin kirjon henkilöille sekä heidän kanssaan toimiville ohjaajille, opettajille ja vanhemmille.

Lue lisää

Kelan avoterapiapalvelut

Tarjoamme Kelan sopimuksen piiriin kuuluvia fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluja ammattitaitoisen henkilökunnan voimin.

Lue lisää

Autismisäätiö tarjoaa ammatillista kuntoutusta!

Ammatillinen kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama kuntoutusmuoto. Suomen autismiasiantuntijuuden suunnannäyttäjä Autismisäätiö on yksi Kelan työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen toteuttajista.

Lue lisää

Huhtikuu on Keppulikuu!

Keppulikuu

Vuonna 2016 huhtikuuta - eli autismitietoisuuden kuukautta -  vietetään ensimmäistä kertaa nimellä Keppulikuu. Koko kuukauden ajan Autismisäätiö järjestää tapahtumia valtakunnallisesti autismitietoisuuden lisäämiseksi. Kuukauden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Keppuli-sana on Autismisäätiön taiteilijan, Hannan, oma sana. Hanna on työskennellyt ja tehnyt taidetta Autismisäätiöllä sen perustamisesta saakka, Hannan vanhemmat olivat perustamassa Autismisäätiötä. Keppuliksi Hanna kutsuu useimmiten muovi- tai lasiesinettä, jota naputtamalla tulee hauska ääni ja jonka kädessä pitämisestä tulee hyvä olo. Haluamme tuoda esiin sitä että meillä jokaisella, olimme sitten autismin kirjon henkilöitä tai emme, on oma Keppuli. Keppuli on jotain, mistä tulee hyvä fiilis, mikä tuo turvaa tai muuten vaan iloista mieltä.

Mikä on siis sinun Keppulisi ? Osallistu Facebookissa tai Twitterissä laittamalla kuva tai teksti omasta keppulistasi hashtagilla #keppuli #keppulikuu #munkeppuli

 

Stefan Lindfors suunnittelee Keppulin

Suomalainen huippumuotoilija ja taiteilija Stefan Lindfors suunnittelee Autismisäätiölle virallisen Keppulin pro bono. Hanna on ollut mukana tilaamassa Keppulia.  Virallinen Keppuli julkaistaan 2.4.2016 Finlandia-talolla järjestettävässä Keppuligaalassa.

 

Tapahtumia:

Toritapahtuma - Helsinki

Toritapahtuma 2.4. Kauppakeskus Kampissa klo. 12-16
Keppulikuu 2.-30.4. käynnistetään toritapahtumalla Helsingin keskustassa, Kauppakeskus Kampin keskusaukiolla. Toritapahtumassa autismin kirjon henkilöt ja heidän lähi-ihmisensä kohtaavat muita ihmisiä, kertovat autismin kirjosta ja Keppulikuun tapahtumista. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Autismi- ja Aspergerliiton kanssa.

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Keppuligaala - Helsinki

Keppuligaala 2.4. Finlandia-talossa
Suomen ensimmäinen autismiin liittyvä hyväntekeväisyysgaala. Gaalan juontajana toimii Peter Nyman, esiintyjinä teatteriryhmä Vautsi, Emma Salokoski, Lucas sekä Uuden tanssin teatteri Zodiakin tuottaman elokuvan ensi-ilta. Gaalassa julkistetaan taiteilija Stefan Lindforsin Autismisäätiölle suunnittelema Keppuli sekä valitaan ensimmäinen Vuoden Keppuli -henkilö.

Lippu tilaisuuteen maksaa 35e/kpl, ja voit ostaa niitä tästä linkistä.

Tilaisuuden Facebook-tapahtuma löytyy tästä linkistä.

Avoimet ovet - Lippo

Lipossa järjestetään la 2.4. Lipon avoimet ovet Lipon kyläläisille ja muille halukkaille. Avoimet ovet on klo12-14. Samalla kerrotaan kyläläisille Lipon toiminnasta sekä jaetaan tietoa autismista ja autisminkirjosta. Kahvia tarjolla.

 

Taidehetki - Lippo

 

TI  5.4. Vallilan taidepajan Lippo-ryhmä osallistuu ohjaaja Susanna Salosen johdolla Hilda Käkikosken koulun 5-6 luokkalaisten kanssa yhteiseen taidehetkeen, jossa jokainen aikuinen ja lapsi saa maalata ja suunnitella oman keppulinsa Hilda Käkikosken koulun tiloissa. Susanna Salonen, Johanna Järvinen ja taidepajalaisten Lippo ryhmä vetävät keppulitaidehetken lasten kanssa. Ajatuksena yhteistyö, kohtaaminen, autismitietoisuus, taiteen luominen ja oman keppulin löytäminen.

Seminaari - Helsinki

Autismi-seminaari 22.4. Kansallismuseossa
Kansainvälisen seminaarin pääpuhujaksi on kutsuttu alan kärkinimiin lukeutuva Peter Vermeulen. Vermeulen toimii Autisme Centraalin apulaisjohtajana Belgiassa, ja hänellä on 25 vuoden kokemus autismin kirjon henkilöiden parissa työskentelystä. Seminaarin jälkeen järjestetään paneelikeskustelu palveluohjaukseen liittyen. Keskustelemassa on eturivin autismiasiantuntijoita, päättäjiä ja vaikuttajia.

Seminaarin neljän session puhujana kuullaan alan kärkinimiin lukeutuvaa Peter Vermeulenia.

Sessioiden sisällöt:
1: Why autism is like an iceberg and why a rabbit can also be a duck
2: Why we don’t need faces to recognize emotions and why some people put a parrot on their head
3: Why people never say what they mean, why you never know when later is and why
even pictures can be confusing
4: Why pushing the context button is the cornerstone of autism friendliness

Tilaisuudessa on simultaanitulkkaus englanti-suomi.

Elokuvafestivaali - Vantaa

Autismia käsittelevien elokuvien festivaali 23.-24.4. Tiedekeskus Heurekassa. Elokuvat ja aikataulut lisätään tänne piakkoin.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Festivaalin Facebook-sivu löytyy tästä linkistä.

Light it up Blue - valtakunnallinen

Autismisäätiö on mukana haastamassa ja kannustamassa valaisemaan rakennuksia sinisiksi kansainvälisen Light It Up Blue -kampanjan mukaisesti.

Voit osallistua Light it up Blue-päivään valaisemalla työpaikkasi tai kotisi siniseksi tai pukeutumalla sinisiin vaatteisiin.

Teknologia autismikuntoutuksessa - Seinäjoki

Maksuton seminaari 2.4. klo 13.00-16.00, Kirkonkranni, Ala-Kuljunkatu 1D, Seinäjoki

Yhteystiedot ja ilmoittautuminen viim. 16.3.2016 tästä linkistä. tai

heidi.ojala@autismisaatio.fi p.050 44 83 666 ( ilmoita erityisruokavalio)

Taidenäyttely Art Kaarisillassa 28.3.-10.4.- Helsinki

Autismisäätiön taiteilijoiden taidenäyttely Sanomatalossa, Helsingissä.

Näyttelyn FB-event täällä.

Tapahtumaviikonloppu 16.-17.4.- Helsinki

Kohtaamispaikka Keppulissa Helsingin Käpylässä Taidenäyttely, ohjelmaa ja kohtaamisia Autismisäätiön uudessa kohtaamispaikassa.

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Keppulisoikoon 26.4 - Seinäjoki

Joupiskan rytmiriihessä esiintyjänä Antti Railio klo. 18-20

Autismin kirjon palvelut -kehittämispäivä 27.4. -Seinäjoki

Elinkeinotalossa (Huhtalantie 2) klo.9-12

Pohditaan yhdessä autismin kirjon henkilöiden tuen tarpeita sekä sitä, miten tuohon tarpeeseen voisi vastata esim. palveluohjauksen kautta.