Verkkokauppa Search

Omenasieppari kävi Autismisäätiöllä

16.11.2017

Kuvassa Autismisäätiön työhonvalmentajat Johanna Trast ja Satu Harjunpää, Omenasiepparin perustaja Susanna Pykäläinen, sekä Autismisäätiön palvelumuotoilun koordinaattori Päivi Merkkiniemi.

Omenasieppari vieraili Autismisäätiöllä

Yrityksen perustaja Susanna Pykäläinen vieraili Autismisäätiöllä 16.11.2017 kertomassa Omenasiepparin toiminnasta.

Omenasieppari on Susanna Pykäläisen perustama osatyökykyisiä autismin kirjolle kuuluvia sekä kehitysvammaisia ihmisiä työllistävä yritys, joka tuottaa vapaaehtoisten lahjoittamista omenoista mehua myyntiin. Omenasiepparin poimijat käyvät siistimässä pihat ylimääräisistä omenoista ja niistä puristettavan mehun tuotoilla työntekijöille maksetaan kunnollista palkkaa.

Omenasieppari sai alkunsa Norjasta, missä Pykäläinen törmäsi hukkaomenoista mehua tuottavaan yritykseen. Norjassa yritys työllisti poimijansa päivätoiminnan kautta, jolloin nämä saivat työstään ainoastaan päivärahaa, mutta Pykäläinen halusi maksaa työntekijöilleen oikeaa palkkaa. Pian rohkea Pykäläinen jo otti lainan ja perusti oman yrityksen.

Omenasieppari on työllistänyt myös Autismisäätiön asiakkaita. Takana on syksy, jonka aikana sekä Pykäläinen että hänen työllistämänsä poimijat ovat olleet todella tyytyväisiä toisiinsa. Kiitettävän työjäljen lisäksi Pykäläinen iloitsi mahdollisuudesta tutustua työn lomassa kollegoihinsa henkilökohtaisella tasolla. Keskusteluissa korostui positiivisen palautteen merkitys ja tunne, että työpaikan kohtaamiset ovat odotettuja ja mukavia.

Hedelmällinen yhteistyö tulee jatkumaan tulevaisuudessa ja toiminnan laajentuessa Omenasieppari tulee työllistämään yhä enemmän poimijoita.

Omenasieppari-mehua on myynnissä mm. Stockmannilla, Anton & Antonilla sekä Kansallismuseossa.

Lue lisää Omenasiepparista:
http://omenasieppari.fi/

Omenasieppari on osatyökykyisiä ihmisiä työllistävä hyvää tekevä yritys.