Verkkokauppa Search

Stadium näyttää mallia ottamalla käyttöön maailmalla tunnetun keinon huomioida autismin kirjon ihmiset

23.1.2018

 

Urheilumyymäläketju Stadium huomioi autismin kirjon ihmiset ja heidän perheensä tarjoamalla mahdollisuuden asioida Stadium-myymälöissä aukioloaikojen ulkopuolella. Idea on lähtöisin Stadium Jumbon myymäläpäällikkö Lasse Boijer-Spoofin aloitteesta. Asioinnin ajaksi myymälästä vaimennetaan taustamusiikki ja myös valaistusta voidaan himmentää. Minimoidut aistiärsykkeet ja vähäinen asiakasmäärä voivat helpottaa autismin kirjon ihmisten asiointia kaupassa.

Autismisäätiö pitää Stadiumin elettä suurena askeleena kohti autismiystävällistä yhteiskuntaa. Boijer-Spoof kertoo, että kauppaketju tarjoaa yksityisen asiointimahdollisuuden autismin kirjon henkilöille voidakseen auttaa ja toimiakseen konsernin arvojen mukaisesti. Autismisäätiö tekee töitä autismin kirjon ihmisten arjen sujuvoittamiseksi ja hyvän elämän varmistamiseksi ja toivoo muidenkin yritysten kehittävän arvomaailmaansa Stadiumin tapaan autismiystävällisempään suuntaan.

Autismisäätiö täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden aikana järjestetään lukuisia tempauksia ja tapahtumia, joissa tuodaan esiin keinoja ja välineitä tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan. Autismisäätiön palvelut hyödyttävät autismin kirjon ihmisten lisäksi myös perheitä ja työnantajia, kun oikeilla tukitoimilla voidaan mahdollistaa täysipainoinen ja itsenäisempi elämä mm. työssäkäynnin ja asumisen suhteen.

Autismin kirjon ihmiset ovat vielä melko tunnistamaton potentiaali Suomen työmarkkinoilla. Autismin kirjon ihmisten erityispiirteet ja erilainen ajattelutapa tuottavat työpaikoille ainutlaatuisia innovaatioita, joita Suomessa ei vielä osata hyödyntää. Esimerkiksi Yhdysvaltojen Piilaaksossa autismi nähdään rikkautena ja se onkin yksi talouskasvun moottoreista.

Mahdollisuus aukioloaikojen ulkopuoliseen asiointiin on kaikissa Suomen Stadium-myymälöissä sekä Outlet-myymälöissä.

Aukioloaikojen ulkopuolisista asioinneista tulee sopia etukäteen kunkin liikkeen myymäläpäällikön kanssa. Yhteystiedot löytyvät Stadiumin kotisivuilta: