Verkkokauppa Search

Haluaisitko kuvataiteesta harrastuksen?

7.3.2018

Haluatko oppia maalaamaan ja piirtämään, mutta et tiedä mistä sinulle löytyisi sopiva ryhmä? Haluaisitko käydä näyttelyissä, museoissa, gallerioissa tai tutustua julkisiin taideteoksiin yhdessä muiden kanssa, mutta et oikein tiedä miten toimia ja kenen kanssa mennä?

Autismisäätiö järjestää kevään aikana kolme kuvataideryhmään. Ryhmien tavoitteena on tarjota autismin kirjon aikuisille mielekästä toimintaa ja uusia kokemuksia vapaa-aikaan. Ryhmissä voi kuvataiteen keinoin etsiä vahvuuksiaan ja väyliä itseilmaisuun tai tutustua näyttelyihin ja julkisiin teoksiin ohjatusti. Pienryhmässä toimiminen mahdollistaa yksilöisten tuentarpeiden ja mielenkiinnonkohteiden huomioimisen sekä miellyttävän ilmapiirin vertaisryhmässä. Ryhmissä saadut uudet kokemukset voivat laajentaa ja rikastuttaa elämää.

Ohjaaja

Ryhmien ohjaajana toimii Synnöve Jokelainen. Synnöve on muotoilija ja taiteen perusopettaja, hänellä on pitkä kokemus autismin kirjon henkilöiden kuvataide- ja käsityötoiminnan suunnittelusta ja ohjaamisesta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Synnöve Jokelainen puh. 044 779 56 08, synnove.jokelainen@autismisaatio.fi

Sitovat ilmoittautumiset 27.3.2018 mennessä. Ilmoittautuminen edellyttää kaikille ryhmäkerroille osallistumista ja koko kurssimaksun suorittamista. Lasku toimitetaan sähköisesti tai postitse kotiin.

 

Ryhmäkuvaukset

Keskiviikon taidekävelyt

Ryhmä sinulle joka haluat kokea kulttuurielämyksiä Helsingissä. Tutustutaan monipuolisesti ajankohtaisiin näyttelyihin, tapahtumiin, julkisiin teoksiin yhdessä hyvien tyyppien kanssa. Tehdään pieniä tehtäviä taiteen kokemiseen liittyen.

Ensimmäisellä ryhmäkerralla yksi galleriavierailu ja yhteinen suunnittelupalaveri. Voit miettiä valmiiksi sinua kiinnostavia kohteita tai millainen taide sinua kiinnostaa. Tässä joitain esimerkkejä: Arkkitehtuuri, kuvataide, performanssit, installaatiot, muotoilu, valokuvataide, video- ja mediataide, sarjakuva, kuvitustaide, kuvanveisto, ympäristötaide.

Ryhmä koko 8 hlö

Ryhmän kokoontumispaikka

Sanomatalon kahvila

Aika

Keskiviikkoisin klo 17-19

8 ryhmä kertaa, 4.4, 11.4, 18.4, 25.4, 2.5, 9.5, 16.5, 6.6

Kurssimaksu

21€/ krt koko kurssin hinta 168€

 

Piirustus ja maalaus

Soveltuu kaikille joita maalaaminen ja piirtäminen kiinnostaa, et tarvitse aikaisempaa kokemusta, kiinnostus oppia uutta ja kokeilla kuvataiteen työvälineitä ja menetelmiä riittää. Tavoitteena löytää kuvallisen tekemisen kautta mielekästä tekemistä ja kipinä uuden oppimiseen ja väyliä itseilmaisuun. Ryhmäkerroilla on teemallista piirtämistä ja maalaamista, ryhmän ohjaaja tukee aiheen valinnassa ja ohjaa välineiden käytössä. Työskentelyn lopputuloksia tarkastelemme kritiikittömästi, jokainen voi kertoa ja jakaa omasta työstään sen minkä haluaa.

Ryhmä koko 8 hlö

Ryhmän kokoontumispaikka

Autismisäätiö

Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluiden taidetoiminnan tilat Kumpulantie 7 A 5. krs 00520 Helsinki

Aika

Tiistaisin klo 18-19.30

8 ryhmä kertaa, 3.4, 10.4, 17.4, 24.4, 8.5, 15.5, 22.5, 5.6

Kurssimaksu

30€/krt koko kurssin hinta 240€

 

Piirustus ja maalaus

Soveltuu kaikille joita maalaaminen ja piirtäminen kiinnostaa, et tarvitse aikaisempaa kokemusta, kiinnostus oppia uutta ja kokeilla kuvataiteen työvälineitä ja menetelmiä riittää. Tavoitteena löytää kuvallisen tekemisen kautta mielekästä tekemistä ja kipinä uuden oppimiseen ja väyliä itseilmaisuun. Teemallista piirtämistä ja maalaamista. Työskentelyn lopputuloksia tarkastelemme kritiikittömästi, jokainen voi kertoa ja jakaa omasta työstään sen minkä haluaa.

Ryhmä koko 6 hlö (ryhmään osallistuminen oman avustajan kanssa)

Ryhmän kokoontumispaikka

Autismisäätiö

Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluiden taidetoiminnan tilat Kumpulantie 7 A 5. krs 00520 Helsinki

Aika

Tiistaisin klo 16.00-17.30

8 ryhmä kertaa, 3.4, 10.4, 17.4, 24.4, 8.5, 15.5, 22.5, 5.6

Kurssimaksu

38€/krt koko kurssin hinta 304 €