Verkkokauppa Search

Ei myytävänä -kansalaisaloitteen lähetekeskustelu 5.4.2018

3.4.2018

Vammaisten ihmisten välttämättömien palveluiden kilpailuttamista vastustava Ei myytävänä-kansalaisaloitte tulee eduskunnan lähetekeskusteluun torstaina 5.4.2018 noin klo 17. Lähetekeskustelua pääsee seuraamaan eduskunnan lehtereillä sekä eduskunnan kotisivuilta www.eduskunta.fi.

Täysistuntoa voi tulla seuraamaan vierailijasisäänkäynnin kautta (sisäänkäynti B). Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää.

Ei myytävänä kansalaisaloite keräsi 72 059 kannattajaa ja se luovutettiin eduskunnan puhemiehelle 7.3.2018. Aloitteen tavoite on lisätä julkisia hankintoja koskevaan lakiin (Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista) 9 §:ään 16. kohdaksi soveltamisalueen seuraava rajaus:
"Tätä lakia ei sovelleta sellaisten vammaispalveluiden hankintaan, joissa on kyse vammaisten henkilöiden välttämättömän huolenpidon ja tuen tarpeista ja tarpeisiin liittyvistä palveluista asumisessa ja jokapäiväisessä elämässä."

 

Elokuvaohjaaja Valtteri Auvinen on haastatellut ja kuvannut neljää henkilöä heidän kokemuksistaan palveluidensa kilpailutuksista. Videon voit katsoa alla olevasta linkistä:

https://youtu.be/Y0WH5SQ00Rw