Verkkokauppa Search

Tiedote: Autismisäätiöltä Vuoden Keppuli -tunnustus Ei myytävänä! -kampanjalle

24.4.2018

Autismisäätiöltä Vuoden Keppuli -tunnustus Ei myytävänä! -kampanjalle

 

Autismisäätiö viettää huhtikuuta eli autismitietoisuuden kuukautta nimellä Keppulikuu. Yhtenä osana Keppulikuuta jaamme Vuoden Keppuli -tunnustuksen. Vuoden 2018 tunnustus myönnetään Ei myytävänä! -kampanjalle.

Autismisäätiö myöntää Vuoden Keppuli -tunnustuksen vuosittain henkilölle, ryhmälle, teolle, ilmiölle tai tapahtumalle, joka on merkittävällä tavalla vienyt autismin kirjon henkilöiden asiaa eteenpäin suomalaisessa yhteiskunnassa. Vuoden Keppuli -kunniamaininta myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.

 

Vuonna 2016 Vuoden Keppuli -tunnustuksen sai taiteilija Chris af Enehjelm, ja vuonna 2017 Autismisäätiön pitkäaikainen työntekijä Eeva Liisa Korhonen.

 

Tänä vuonna Vuoden Keppuli -tunnustus myönnetään Ei myytävänä! -kampanjalle, jonka tavoite on nostaa esiin vammaisten ja autismin kirjon henkilöiden elinikäisten ja välttämättömän avun kilpailuttamisen ihmisoikeuksia loukkaava lain tulkinta.

 

Autismisäätiö on myös yksi Ei myytävänä! -kansalaisaloitteen allekirjoittajista.

 

”Ei myytävänä -kansalaisaloitteesta on tullut laaja vammaisten sekä autismin kirjon ja heidän läheistensä kansanliike, jonka kansanedustajat ovat todenneet erittäin tarpeelliseksi ja aiheelliseksi; asiaan halutaan löytää ratkaisu yli puolue- ja hallitus- ja oppositiorajojen”, kertoo Autismisäätiön toimitusjohtaja Timo Heiskala. ”Kunnat voivat järjestää elämänmittaiset, välttämättömät avun ja tuen tarpeiden palvelut monella eri tavalla. Liian usein kilpailutuksissa ratkaisee hinta,  eikä laatu- ja vaikuttavuustekijöille anneta riittävästi painoarvoa. Lisäksi olemme huolissamme siitä, että kilpailutuksissa niillä henkilöillä, joita palvelut koskevat, ei ole mahdollisuus itse vaikuttaa esim. palveluntarjoajan valintaan. Ei myytävänä –kampanja on tehnyt näin ollen näkyväksi lukuisten autismin kirjon henkilöiden arkea hankaloittavan asian, johon on lainsäädännöllisin menetelmin puututtava.”

 

Vuoden Keppuli -tunnustus julkaistaan ja jaetaan 24.4.2018 Finlandia-talon Helsinki-salissa klo 18-21 Autismisäätiön järjestämässä Keppuligaalassa.

 

Lisätietoja:

 

Timo Heiskala
Toimitusjohtaja, Autismisäätiö sr
p. 040 712 5061
timo.heiskala(at)autismisaatio.fi

www.autismisaatio.fi