Verkkokauppa Search

Keppuligaala-kiertue huipentui juhlavaan tilaisuuteen Finlandia-talossa

25.4.2018

Autismisäätiön järjestämä Keppuligaalakiertue sai arvoisensa huipennuksen Finlandia-talossa järjestetyssä tilaisuudessa 24.4, jonne kokoontui yli kolme sataa vierasta juhlistamaan autismin kirjon henkilöitä ja Autismisäätiön 20-vuotista taivalta. Aiemmin tässä kuussa - eli Keppulikuussa – gaaloja on ehditty jo viettää niin Kotkassa, Tampereella kuin Seinäjoellakin.

Sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Jaana Huhta painotti juhlapuheessaan, että palvelutoiminnan keskiössä ovat asiakkaat ja palveluiden vaikuttavuus. Hän myös peräänkuulutti päättäjiltä aikataulussa pysymistä vammaispalvelulakien uudistamisessa, koska se on kaikkien yhteinen etu.

"Autismisäätiö on perustamisestaan lähtien toteuttanut palvelutoimintaa, jonka taloudellinen tulos käytetään yhteiskunnalliseen hyvään ja huolenpitoon asiakkaista", kiteytti Autismisäätiön hallituksen puheenjohtaja Risto Hämäläinen säätiön toiminnan.

Autismisäätiön pitkäaikainen, juuri eläköitynyt toimitusjohtaja Ritva Ulander palkittiin elämäntyöstään Suomen Leijonan ritarimerkillä. Myös seuraavat henkilöt palkittiin monivuotisesta panoksestaan säätiön hyväksi; luvut ilmaisevat heidän "palvelusvuosiensa" määrän:

Keskuskauppakamarin pronssinen ansiomerkki:

Hanna Ekman, 15 v

Sirpa Honkanen, 15 v

Pekka Sievistö, 15 v

Reetta Sollasvaara, 15 v

Leo Wuori, 15

Keskuskauppakamarin hopeinen ansiomerkki:

Raija Keynäs, 25 v

Janne Häikiö, 20 v

Jyri Juusti, 20 v

Jorma Norkela, 20 v

Keskuskauppakamarin kultainen ansiomerkki:

Juhani Mäki, 30 v

Ei myytävänä! -kansalaisaloite palkittiin Vuoden keppuli -tunnustuksella. Tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, ryhmälle, teolle, ilmiölle tai tapahtumalle, joka on merkittävällä tavalle vienyt autismin kirjon henkilöiden asiaa eteenpäin suomalaisessa yhteiskunnassa. Lisää tunnustuksesta voit lukea täältä.

Ohjelman lomassa nautittiin Erinin sekä Naiskuoro KYNin upeista musiikkiesityksistä. Yleisöä viihdytti myös säätiön oma teatteriryhmä Vautsi. Tilaisuuden juonsi Peter Nyman.

Gaalakiertue on nyt saatu päätökseen, mutta Autismisäätiön juhlavuoden tapahtumat eivät suinkaan pääty tähän: 11.9.2018 järjestämme Tiede ja yhteiskunta -seminaarin Helsingin yliopistolla, joka on ensimmäinen Suomessa järjestettävä tieteellinen seminaari autismista. Lisätietoa ohjelmasta sekä ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.

 

Jaana Huhta sosiaali- ja terveysministeriöstä piti juhlapuheen.

 

Autismisäätiön juuri eläköitynyt toimitusjohtaja Ritva Ulander palkittiin Suomen Leijonan ritarimerkillä.

 

Vuoden keppuli -tunnustus myönnettiin Ei myytävänä! -kansalaisaloitteelle.

 

Maailmankuulu Naiskuoro KYNin esitys oli huikea.

 

Tuttu kasvo Peter Nyman juonsi tilaisuuden.

 

Kuten muissakin Keppuligaaloissa, myös Helsingissä vieraat saivat kotiin viemisiksi kassin, joka sisälsi Esko Juholan kirjan "Autismin monet kasvot" sekä Autismisäätiön vuosikirjan.