Verkkokauppa Search

Autismisäätiö levittää autismitietoisuutta kouluissa

21.5.2018

Opiskelua edistävä toiminta on tärkeä osa Autismisäätiön palveluntarjontaa. Uusimaa-lehden eilen julkaiseman artikkelin mukaan Espoon Viherkallion koulun tokaluokkalaiset esittivät paljon kysymyksiä, kun Aleksi Äimälä, 25, tuli kertomaan, minkälaista on elää autistina.

Äimälä käy lukiota, ja idea koulujen autismi-infoista tuli häneltä itseltään. Hänen unelmansa on ”kertoa autismista suurelle yleisölle ja saada paljon kavereita.”

Tilaisuuden veti Autismisäätiön valmentaja Elina Broad-Pease Espoon ohjaus- ja valmennuspalveluista.

Ira Ilmavalta Autismisäätiöstä kertoo, että aistiyliherkkyydet ja kommunikaatiovaikeudet tuovat ongelmia luokkakokojen suurentuessa. Erityistarpeisia lapsia integroidaan yhä enemmän tavallisille luokille ja päiväkotiryhmiin, mutta kyky hallita erityistarpeisten lasten käytökseen ja oppimiseen liittyviä haasteita kuitenkin puuttuu. Lisäksi pulaa on asiantuntevista erityisopettajista. Tarvetta valistukselle ja suvaitsevaisuuskasvatukselle siis on.

Broad-Pease ja Äimälä toivovatkin pääsevänsä käymään mahdollisimman monessa espoolaisluokassa levittämässä autismitietoisuutta.

Uusimaan artikkelin voi lukea täältä.