Verkkokauppa Search

Case-esimerkki Autismisäätiön vaikuttavista palveluista: Unelmista totta – Kallen tarina

31.5.2018

Autismisäätiö kuuluu ARVO-liittoon, joka on yhteiskunnallisten yritysten ja vaikuttavuustoimijoiden aktiivinen verkosto. Esimerkkinä Autismisäätiön vaikuttavista palveluista ARVO julkaisi tällä viikolla verkkosivuillaan vaikuttavuus-casen ”Unelmista totta – Kallen tarina”.

Jutussa kuvataan Kallen matka Autismisäätiön asiakkaaksi.  Peruskoulun jälkeen Kalle aloitti asumisharjoittelun Autismisäätiön  voimakkaasti tuetun asumisen yksikössä.

Ensi alkuun Kalle tarvitsi voimakasta tukea lähes kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Asumisharjoittelun ansiosta arjen taidot kuitenkin kehittyivät, ja hän pääsi lopulta muuttamaan omaan kotiin, jossa asuu täysin itsenäisesti. Autismisäätiön ammattilaiset ovat edelleen Kallen käytettävissä ja tarjoavat tukea tarvittaessa.

Myös Kallen pitkäaikainen haave työllistymisestä on toteutunut. Autismisäätiön työvalmennuksen kautta hänelle löytyi harjoittelupaikka Neste K Helsinki Eläintarhassa, ja syksyllä 2017 Kalle allekirjoitti työsopimuksen.

Kallen tarina kertoo, että oikeanlaisten, Autismisäätiön tarjoamien vaikuttavien tukitoimien avulla autismin kirjon henkilöt voivat toteuttaa unelmiaan ja elää rikasta, omannäköistään elämää.

Voit lukea jutun kokonaisuudessaan ARVO-liiton sivuilta; jutun yhteydessä on Kallen tarinasta aiemmin tekemämme video, jolla haastatellaan Kallea itseään ja hänen äitiään.

Samalla sivulla on luettavissa myös toimitusjohtajamme Timo Heiskalan ajatuksia Autismisäätiön arvoista, tavoitteista, toiminnasta ja toiminnan vaikuttavuudesta.