Verkkokauppa Search

Japanilaisvieraat tutustuivat Autismisäätiön palveluihin

29.6.2018

Autismisäätiöllä oli tänään ilo isännöidä kaukaisia vieraita, kun japanilaisen Kitakyushun kaupungin edustajat kävivät tutustumassa toimintaamme. Kitakyushussa pyritään parhaillaan kehittämään muun muassa vammaisten sosiaalisen elämän ja itsenäisyyden tukemista sekä rakentamaan osallistavaa yhteiskuntaa.

Vieraat tiesivät, että Suomessa erityislapset opiskelevat usein samassa luokassa tai koulussa muiden lasten kanssa, ja että koulutien päätyttyä heitä tuetaan yhteiskuntaan integroitumisessa. Tilanne eroaa japanilaisesta kulttuurista, jossa osallistamisessa ei vielä olla yhtä pitkällä.   

Toimitusjohtaja Timo Heiskala kuvaili Autismisäätiön monipuolista palveluntarjontaa. Vieraat olivat erityisen kiinnostuneet kuulemaan opiskelua ja työllisyyttä tukevista palveluistamme sekä yhteistyöstämme koulujen, sosiaalitoimen ja muiden kumppaneiden kanssa. Delegaatio kävi tutustumassa myös Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluyksikkömme toimintaan. He saivat myös luonnollisesti maistaa suomalaisia kesäherkkuja!