Verkkokauppa Search

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus TEAK

TEAK

Työllistämistä edistävä ammatillinen kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama kuntoutusmuoto. Autismisäätiö on yksi Kelan työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen toteuttajista.

Kenelle?

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus tarjoaa tukea työllistymiseen henkilöille, joiden työ- tai opiskelukyky sekä ansiomahdollisuudet ovat voineet heikentyä esimerkiksi sairauden tai vamman vuoksi. Kuntoutus tukee yksilöllisesti pääsyä koko- tai osa-aikaiseen palkkatyöhön avoimille työmarkkinoille.

Kuka toteuttaa ja missä?

Autismisäätiön osaaminen perustuu autismin kirjon, ADHD:n, touretten ja vastaavien kehityshäiriöiden asiantuntemukseen. Kuntoutus toteutetaan sekä Autismisäätiön yksiköissä että työpaikoilla. Autismisäätiön kuntoutusta tarjoavia toimipisteitä löytyy pääkaupunkiseudun lisäksi Kotkasta, Seinäjoelta ja Pirkanmaalta.

Näin hakeudut kuntoutukseen

1. Tarvitset lääkärin b-lausunnon, joka on alle vuoden vanha. Lausunnossa tulee olla perusteet ja tavoitteet kuntoutukselle.

2. Täytä lomake KU101 http://lomake.kansanelakelaitos.fi/documents/10192/3041302/KU101.pdf

3. Toimita lomake ja lääkärinlausunto sekä muut mahdolliset selvitykset Kelaan

 

Kela tai muu kuntoutukseen ohjaava taho auttaa valitsemaan sopivan kuntoutusmuodon. Kuntoutuslinjoja on kolme, joista valitaan kuntoutujalle parhaiten sopiva vaihtoehto:

Työkokeilu, kesto 60 päivää

Työhönvalmennus, kesto 60 - 180 päivää

Työkokeilu ja työhönvalmennus, kesto 120 - 240 päivää

Kuntoutuja saa käyttöönsä työhönvalmentajien tuen koko prosessin ajan.

Marko Lahti

Erityisasiantuntija

044 769 0780
marko.lahti@autismisaatio.fi