Verkkokauppa Search

Vaikuttamistoiminta

Autismisäätiön tavoitteena on autismiystävällinen Suomi. Yhteistyössä kohderyhmän henkilöiden, heidän omaistensa ja muiden organisaatioiden kanssa kehitämme tutkimustietoon pohjautuvia vaikuttavia palveluinterventioita ja toiminnan vaikuttavuuden todentamista. Toimintansa kautta Autismisäätiö vaikuttaa ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseen. Valtakunnallisella tasolla vaikutamme päätöksentekoon ja sekä autismin ymmärtämisen vahvistumiseen ja autismista käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun.
 

Autismiymmärrys-hanke

Autismisäätiön Autismiymmärrys-hankkeen toiminnassa luodaan tietoisuutta ja ymmärrystä autismikirjosta. Tavoitteena on autismiystävällinen Suomi. Hankkeen puitteissa kaikissa maakunnissa järjestetään autismikirjosta ilmaisia luento- ja keskustelutilaisuuksia perheille, ammattilaisille ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

Luennoilla käydään läpi autismin teorioita ja tämän hetken tutkimuksien tuloksia sekä sitä, mitä tuloksia pidämme tärkeinä arjessa. Julkaisemme luentojen aikataulun tällä sivustolla sekä hankkeen some- ja muissa viestintäkanavissa. Tilaisuuksiin voi pyytää puheenvuoroja tai esitellä omaa toimintaansa esimerkiksi esitteiden avulla. Lisäksi kiinnostuneet voivat ehdottaa aiheita, joita tilaisuuksissa halutaan käsiteltävän.

Hankkeen tavoitteena on myös lisätä yritysyhteistyötä ja yhteyksiä, joista hyötyvät kaikki osapuolet; näistä tiedotetaan lisää myöhemmin. Lisäksi hanke toteuttaa kartoituksia, joiden avulla voimme edistää palvelujen saatavuutta ja ohjautuvuutta. Kartoitusten tulokset julkaistaan heti niiden valmistuttua.
 
Hanketta johtaa Autimisäätiön yhteiskuntasuhdejohtaja Vesa Korhonen.
 
Hanke ylläpitää Twitter-tiliä, @autismiymmarrys,  jossa julkaisemme uusia tutkimuksia ja autismiin liittyvää tietoa. Twitterissä kerromme myös aikataulut eri paikkakuntien Autismiymmärrys-tapahtumista.
 

Tulevat luennot:

Liperin Ylämyllyn koulu, nouseva luokka 18.9.2018 (Patteriston tie 12)
Katso luennon ohjelma täältä.

  • Koulun henkilökunta & yleinen: 14.00 - 16.00

Joensuun normaalikoulu 20.9.2018 (Tulliportinkatu 1)

  • Koulun henkilökunta: 15.00 - 16.00
  • Yleinen: 17.30 – 19.00

Mikkelin Kalevankankaan koulu 16.10.2018 (Raviradantie 16)

  • Koulun henkilökunta 15.00 – 16.00
  • Yleinen: 18.00 – 19.00

Kuopion Puijonsarven koulu 25.10.2018 (Keski-Kaari 44)

  • Koulun henkilökunta 15.00 – 17.00
  • Yleinen: 18.00 – 20.00

Lisätietoja hankkeen luennoista:

vesa.korhonen@autismisaatio.fi