Rohkaisemme autismikirjon ihmisiä kokemaan onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä taiteen äärellä sekä tuomaan vahvuuksiaan esille taiteen keinoin. Taiteesta ja kulttuurista jokainen voi löytää oman paikkansa niin taiteen kokijana kuin tekijänä. Taiteen kautta voi tuoda esille maailmoja, jotka muuten eivät tulisi nähdyiksi. 

"Taiteen kautta voi tuoda esille maailmoja, jotka muuten eivät tulisi nähdyiksi."

 

Täällä voin olla mä, 14.10.-11.1.2020, Galleria Art Kaarisilta, Helsinki 
 

Täällä voin olla mä - Autismisäätiön ryhmänäyttelyssä nähdään teoksia, joissa pääosassa ovat merkitykselliset arjen ympäristöt. 

Me halutaan kertoa näillä teoksilla meille tärkeistä paikoista. Ne on sellaisia, joissa on hyvä ja turvallinen olla, tuntuu että kuuluu joukkoon ja voi pohtia asioita rauhassa. Kaikki paikat on yhtä hyviä. Tervetuloa maailmaamme! 

Näyttelyn taustalla on Autismisäätiön ja Kettukin aikaisempi yhteistyö pohjoismaisessa The Other Travel Agency –taideprojektissa, jossa erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat toimivat matkaoppaina ja johdattivat ihmiset omiin merkityksellisiin arjen ympäristöihin ja mielen maisemiin. Täällä voin olla mä -näyttelyssä on esillä valokuvia, ääniteoksia, cinemagrapheja, installaatioita ja maalauksia. 

Linkki virtuaalinäyttelyyn:

https://my.matterport.com/show/?m=qKWLdq58UAn