Autismisäätiön toiminta perustuu syvään ymmärrykseen autismikirjon ihmisten tarpeista ja potentiaalista. Meillä työskentelee alan parhaimpia osaajia. Tuemme ja innostamme autismikirjon ihmisiä kokemaan onnistumisia ja iloitsemaan taidoistaan. Säätiön tarjoamat palvelut ovat tavallisen arkisia, mutta tuntuvat sydämessä.

Autismisäätiöllä on toimintaa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kotkassa, Kuopiossa, Tampereella ja Seinäjoella. Liity joukkoomme tekemään työtä, jonka vaikutukset ulottuvat asiakkaiden arjesta laajalle yhteiskunnan eri sektoreihin.

 

Avoimet työpaikat

Oletko sinä uusi työkaverimme?

Avoimet tehtävät

Rekrytoimme jatkuvasti uusia osaajia. Vaikka juuri nyt ei olisi avoinna sinulle sopivaa paikkaa, voit aina lähettää avoimen hakemuksen osoitteeseen: info@autismisaatio.fi

Opiskelijoille on tarjolla työssäoppimispaikkoja, vuosilomasijaisuuksia ja keikkatyötä. Ota yhteyttä suoraan sinua kiinnostavan yksikön johtajaan tai lähetä avoin hakemus: info@autismisaatio.fi 

Autismisäätiö on mukana Oikotie Työpaikkojen luotsaamassa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia.

 

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle

  • Hyvät koulutusmahdollisuudet ja tilaisuuden vaikuttaa oman työnkuvan kehittymiseen.
  • Yleislääkäritasoisen työterveyshuollon lisäksi sairaskuluvakuutuksen, jonka myötä saat käyttöösi erikoislääkäritasoiset palvelut.
  • Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen, joka kuuluu kaikille työntekijöille heti työsuhteen alusta alkaen.
  • ePassi- etu liikuntaan, kulttuuriin ja hyvinvointiin.
  • Ilmianna hyvä teko- kampanjassa palkitsemme lisäksi pienillä tunnustuksilla hyvästä työstä, asenteesta ja arjen hyvistä teoista.

Työntekijämme kertovat: Harri Olin

Työntekijämme kertovat: Harri Olin

"Autismisäätiö on kehittyvänä ja edistyksellisenäkin organisaationa kiehtova työpaikka. Mahdollisuuksia toteuttaa itseään, oppia, kehittää ja edetä on paljon. Olen pitänyt kovasti yksikössäni siitä, että alusta saakka minua on kehotettu olemaan oma itseni ja tekemään työtä omalla tavallani ja siihen on luotettu." - Harri Olin

Harri on toimintaterapeutti koulutukseltaan ja toimii valmentajana ja varaesimiehenä Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluissa.

Työntekijämme kertovat: Laura Pekonen

Työntekijämme kertovat: Laura Pekonen

”Työkaverit on kantava voima – tietää että ei ole yksin ja että aina saa apua, vaikka sitä ei pyytäisikään.” - Laura Pekonen

Laura on fysioterapeutti koulutukseltaan ja toimii Käpylän ryhmäkodissa valmentajana ja varaesimiehenä.

Autismisäätiön ohjaaja Jaakko Autere: “Autismisäätiöllä pyritään vahvasti eteenpäin”

Autismisäätiön ohjaaja Jaakko Autere: “Autismisäätiöllä pyritään vahvasti eteenpäin”

Puotilan asumisyksikössä helmikuussa 2021 aloittanut ohjaaja Jaakko Autere on erityisen innostunut uuden työpaikkansa ratkaisukeskeisestä ilmapiiristä. “Jos asiakkaan kanssa on ongelmia, niin viikon jälkeen ei laiteta hanskoja tiskiin ja tuhahdeta, että tästä ei tule yhtään mitään,” Autere kertoo ja jatkaa: “Puotilan asumisyksikössä virstanpylväs asetetaan vaikka 2-3 kuukauden päähän ja arvioidaan sitten tilanne uudestaan.”

Lähihoitajaksi vuonna 2019 valmistunut Autere on kahden vuoden aikana päässyt tutustumaan monenlaisiin sosiaali- ja terveysalan töihin ja työyhteisöihin. Uuden työyhteisönsä Autere kokee omakseen, ja pitää ilmapiiriä avoimena ja luottamuksellisena. “Työyhteisössä asioita mietitään demokraattisesti eikä kenenkään työntekijän sana mene toisen sanan yli,” Autere toteaa ja kertoo pitävänsä sitä terveen työyhteisön merkkinä.

Autere on vaikuttunut uusien kollegoidensa ammattitaidosta ja työotteesta. “Koen, että meillä Autismisäätiöllä tuotetaan korkeatasoisia asumispalveluita ja ammattitaitoisia työntekijöitä on paljon,” Autere pohtii ja lisää: “Täällä ratkotaan asiakkaiden asioita, ja mennään ratkaisukeskeisesti asiakkaiden kanssa eteenpäin. Työn merkityksellisyys syntyy siitä, kun pääsee näkemään oman työn tulokset asiakkaiden elämänlaadun kohentuessa.”

Autismisäätiö viehättää Auteretta työnantajana, sillä asiakastyön käytänteet vastaavat Autereen arvoja. “Ratkaisukeskeisyys on hoitotyön A ja O sekä onnistumisen edellytys. Jos ongelmia ei ajatella tapauskohtaisesti ja ratkaisukeskeisesti, niin ei pystytä hoitamaan ihmisiä tuloksellisesti,” Autere summaa. Autereen lähihoitajana kohtaamat sosiaalialan varjopuolet, kuten kyynisyys ja motivaation puute, eivät näy Autismisäätiöllä.

Autere suhtautuu työhönsä kehittävällä työotteella ja kertoo olevansa positiivisesti yllättynyt Autismisäätiön laajasta koulutustarjonnasta, joka mahdollistaa ammatillisen kasvun. “Koen sen olevan tosi siistiä, että kouluttautuminen sisällytetään työn tekemiseen ja työaikaan,” Autere myhäilee. Kattava ja työaikaan sisältyvä koulutus osoittaa Autereen mielestä, että Autismisäätiöllä pyritään vahvasti eteenpäin eikä sammaloiduta.

“Autismisäätiö on työnantaja, joka tarjoaa enemmän mahdollisuuksia niille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka oikeasti haluavat keskittyä ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan,” Autere arvioi. Parhaana asiana nykyisessä työssään Autere kokee vaihtelevuuden ja sen, että pääsee tekemään aidosti ihmisten kanssa töitä. “Kahta samanlaista päivää ei tässä työssä ole,” Autere kertoo tyytyväisenä.

Lue lisää

Kesätyö Autismisäätiöllä: ”Tässä työssä parasta on ihanat kohtaamiset asukkaiden ja työntekijöiden kanssa. Monet sellaiset jää mieleen pitkäksikin aikaa.”

Kesätyö Autismisäätiöllä: ”Tässä työssä parasta on ihanat kohtaamiset asukkaiden ja työntekijöiden kanssa. Monet sellaiset jää mieleen pitkäksikin aikaa.”

Venla Björn (kuvassa vasemmalla) on kolmannen vuoden sosionomiopiskelija, joka työskenteli kesän Huvilinnan asumisyksikössä Espoossa. Sosionomiopinnot antavat hyvät valmiudet työskennellä erilaisten asiakasryhmien parissa ja autismityö olikin Venlalle uusi kokemus. ”On ollut todella opettavaista ja antoisaa”, sanoo Venla. Jokainen asukas on oma yksilönsä, omanlaisine tarpeineen. Työtä oppii parhaiten seuraamalla työkavereita ja heidän toimintatapojaan. Venlan unelma on työskennellä koulukuraattorina joskus tulevaisuudessa.

Myös Viivi Junnola (kuvassa oikealla) on työskennellyt kesän Huvilinnassa. Viivi opiskelee yhteisöpedagogiikkaa. Työ autismin parissa oli hänelle tuttua ennestään, mutta kokemus asumisen puolella oli uusi. ”Tykkään työskennellä autismikirjon henkilöiden kanssa, se on niin palkitsevaa”, kertoo Viivi. Vaihtoehtoiset kommunikaatiomenetelmät kiinnostavat, ja syksyllä alkaakin viittomakielen kurssi kesätyön innoittamana.

Huvilinnassa päivän struktuuri on sama, mutta ohjelma vaihtelee asukkaiden toiveiden mukaisesti. ”Tämä on heidän kotinsa, eikä täällä ole tarkkaa kellotettua ohjelmaa, vaan mennään kaikkien fiiliksien mukaan”, kertoo Viivi. ”Rentoa meininkiä!”. Asukkaita tuetaan päivittäisissä toiminnoissa, ja päiviin sisältyy ulkoilua, johon kaikki halukkaat saavat osallistua. Mutta jos haluaa ottaa rennosti omassa huoneessaan tai vaikka pelata jotain peliä niin sekin on okei. ”Retkiä on ollut paljon, mikä yllätti positiivisesti”, jatkaa Venla. Huvilinna onkin keskeisellä paikalla Säterissä lähellä kauppakeskuksen laajaa palvelutarjontaa ja luontoa. Retkiä on ollut kaikenlaisia aina jäätelökioskilla käynneistä taidenäyttelyihin. ”Asukkaat saavat esittää toiveita, ja me toteutamme parhaamme mukaan”, kertoo Venla.

Viivi kertoo työn sopivan sellaiselle henkilölle, joka pitää ihmisten parissa työskentelystä. Pitää olla empatiakykyinen ja yrittää tehdä arjesta mahdollisimman hyvää, koska täällä ollaan osana heidän elämäänsä. On myös tärkeää olla tiimipelaaja. Venla komppaa, ”Pitää olla rohkeutta puuttua myös hankaliin asioihin, sekä kannustaa työkavereitaan”. Joskus työhön kuuluu haastavia tilanteita, ja silloin on tärkeää keskustella avoimesti. ”Vaikka ei ole ihan varma tuntuuko tämä työ omalta jutulta niin kannattaa kokeilla.”, kehottaa Viivi. ”On ollut mahtava kesä ja olen oppinut todella paljon”.

Lue lisää