Autismisäätiö on yritys, joka auttaa autismikirjon ihmisiä. Autismisäätiön tehtävä on myös levittää tietoa autismista. Autismikirjon ihmisten omaiset perustivat Autismisäätiön vuonna 1998. Nykyään autismisäätiöllä on 350 työntekijää ja 20 toimipaikkaa ympäri Suomea. 

 

Vuonna 2000 säätiö alkoi tarjota palveluita. Esimerkkejä palveluista ovat kuntoutukset, valmennukset, terapiat ja asumispalvelut. Autismisäätiön palvelut auttavat autismikirjon ihmisiä elämään hyvää, omanlaista arkea. 

 

Autismisäätiö ei tavoittele voittoa toiminnallaan. Tämä tarkoittaa, että säätiön saamat rahat käytetään työntekijöiden koulutukseen. 

 

"Autismisäätiön palvelut auttavat autismikirjon henkilöitä elämään hyvää, omanlaista arkea.."

Lyhyesti selkokielellä 2

Autismisäätiöllä on käytössä palvelunumero. Numerosta vastataan arkisin klo 08.00–16.00. Palvelunumero: 030450 4500 

 

Autismisäätiö tarjoaa monenlaisia palveluita. Tarjolla on päivätoimintaa, joka tukee osallistumista sosiaaliseen ja yhteiskunnalliseen toimintaan.Työpalvelumme auttavat tunnistamaan omia vahvuuksia. Voimme myös pohtia yhdessä tavoitteita työllistymiselle. Apua on saatavilla työpaikan etsimiseen, työhaastatteluihin ja työn aloittamiseen. 

 

Lisäksi tarjoamme asumispalveluita. Tukiasuminen tarkoittaa, että ihminen asuu omassa kodissa ja saa kotiin apua. Ympärivuorokautinen asuminen tarkoittaa sitä, että apua on saatavilla mihin aikaan vain. Asumisvalmennuksen avulla voi kokeilla, miltä tuntuu asua omassa kodissa. Asumisvalmennus tarjoaa apuja arkeen.  

 

Valmennamme autismikirjon ihmisiä opintoja ja töitä varten. Tarjoamme kuntoutuspalveluita. Neuvomme esimerkiksi seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Autismisäätiön asiakkaana on myös mahdollista viettää aikaa eläinten kanssa. Eläintenhoito on osa kuntoutusta.  Asiakkaana voit esimerkiksi hoitaa hevosia tai harjoitella erilaisia asioita koirien kanssa. Lipon maatilalla tehdään metsätöitä, puutarhatöitä ja metsäretkiä. Rohkaisemme asiakkaitamme kokeilemaan myös taiteen tekemistä. Taiteen avulla voi purkaa vaikeitakin asioita ja ilmaista omaa persoonaa muille. 

Autismisäätiön yhteystiedot

 

Autismisäätiön yhteystiedot.

Verkkosivu: www.autismisaatio.fi 
Sähköpostiosoite: info@autismisaatio.fi
Puhelinvaihde: 044 765 4300

Postiosoite:

Autismisäätiö sr
Mannerheimintie 117
00280 Helsinki