Vaikuttavia palveluja omanlaiseen arkeen 

Meille on tärkeää, että olemme asiakkaidemme mielestä loistavia työssämme. Kohtaamme jokaisen yksilönä ja näemme kaikissa potentiaalia. Haluamme luoda parempaa hyvinvointia ja omaehtoista mukana olemista henkilöille, joilla on autismikirjon häiriö tai muu neuropsykiatrinen oireyhtymä. Yhteisellä matkalla tätä tavoitetta kohti käytämme tutkittuun ja kokemukselliseen tietoon perustuvia menetelmiä. 

Asiantuntijapalvelujemme lähtökohtia ovat yksilön tarpeet, toiveet ja erityisyyden ymmärtäminen. Huomioimme eri elämänvaiheet. Tarjoamme asumisen palveluita, työllisyyttä ja osallisuutta tukevia palveluita, Kelan palveluita sekä tukipalveluita lapsille ja perheille.

Autismisäätiö palvelee tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Seinäjoella, Kotkassa,  Kuopiossa ja Lappeenrannassa.  

“Kohtaamme jokaisen yksilönä ja näemme kaikissa potentiaalia.”

Ohjaus- ja valmennuspalvelut

Ohjaus- ja valmennuspalvelut

Tarjoamme työllistymiseen ja opiskeluun liittyviä palveluja, osallisuutta tukevaa päivätoimintaa, yksilö- ja ryhmävalmennusta sekä tukea perheille ja vapaa-aikaan. Löydämme yhdessä keinot tukea jokaisen toimintakykyä ja itsenäistymistä.

Osallisuutta edistävä päivätoiminta

Työllisyyttä edistävä toiminta / työtoiminta

Neuropsykiatrinen valmennus   

Yksilövalmennus  

HOT- lyhytinterventio

Työvalmennus  

Ammatillinen tukihenkilötoiminta  

Ryhmävalmennus 

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Lue lisää

Asumispalvelut

Asumispalvelut

Tarjoamme palveluja ympärivuorokautiseen asumiseen ja tukiasumiseen. Lisäksi tarjoamme asumisvalmennusta. Huomioimme autismikirjon erityisyyden ja yksilön omat tarpeet ja toiveet.

Ympärivuorokautinen asuminen  

Tukiasuminen  

Asumisvalmennus

Lue lisää

Kelan palvelut

Kelan palvelut

Tarjoamme Kelan NUOTTI-valmennusta ja Kelan Oma väylä -kuntoutusta 16-29 -vuotiaille nuorille.

NUOTTI-valmennus  

Oma väylä -kuntoutus 

Muut palvelut

Muut palvelut

Tarjoamme monipuollisesti erilaisia kuntoutusmenetelmiä. Näistä esimerkkejä ovat eläinavusteinen toiminta, Green Care, taide, musiikki sekä sosiaalipedagoginen hevostoiminta.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Eläinavusteinen valmennus

Seksuaalineuvonta

Lue lisää

Miten asiakkaaksi

Miten asiakkaaksi?

Tarjoamme nuorille ja aikuisille asumisen palveluita, työllisyyttä ja osallisuutta tukevia palveluita sekä Kelan palveluita.

Autismisäätiön palveluihin pääset olemalla yhteydessä kotikuntasi sosiaali- tai vammaispalveluihin ja pyytämällä palvelutarpeen kartoitusta ja maksusitoumusta.

Kysy lisää asiakaspalvelustamme 030 450 4500 tai info@autismisaatio.fi.

 

 

Palvelunumero arkisin klo 8–16

(1.6.-31.7.2023 välisenä aikana klo 9-15)

030 450 4500

"Olen iloinen siitä, että Autismisäätiöllä minun osaamiseni huomataan. Minua kannustetaan tekemään niitä asioita, joista tunnen riemua. Tarvitsen tukea joskus siihen, että pääsen töissäni eteenpäin tai että saan olla rauhassa. Säätiön henkilökunta osaa auttaa minua juuri oikein."