Sujuva arki kuuluu kaikille. Vuodesta 1998 Autismisäätiö on innostanut ja auttanut autismikirjon henkilöitä elämään täydessä potentiaalissaan ja kokemaan onnistumisia. Olemme alallamme ainutlaatuinen osaaja ja palveluntuottaja Suomessa.

Säätiön syntyyn johti vuonna 1992 käynnistetty kuntoutusprojekti, jossa huomioimme autismiin liittyvän erityisyyden ja sovelsimme kansainvälisesti vaikuttaviksi todettuja menetelmiä. Nuorten aikuisten kuntoutusprojekti oli ensimmäinen erityisesti autismikirjon ihmisille suunnattu kuntoutushanke, jossa pyrittiin kuntouttamaan autistisia nuoria itsenäiseen elämään. Erinomaisia tuloksia kerännyt projekti johti lopulta Autismisäätiön perustamiseen vuonna 1998. Säätiötä perustamassa olivat Keynäksen perhe, Suomen Autismiyhdistys sekä seitsemän muuta perhettä.

Autismisäätiön palvelutoiminta käynnistyi vuonna 2000, jolloin päätettiin, että palveluja tuotetaan säätiönä, läpinäkyvästi. Toimintamme kiteytyy haluun tuottaa laadukkaita ja vaikuttavia palveluja kohderyhmällemme. Tuotot palautuvat edelleen suoraan toiminnan sekä henkilökunnan autismiosaamisen kehittämiseen.

Olemme perustamisestamme lähtien laajentaneet toimintaamme johdonmukaisesti. Tuemme jatkuvasti autismiymmärryksen kasvua ja tutkimuksen tekemistä Suomessa. Haluamme olla kansainvälisesti tunnustettu itsenäisen ja rikkaan elämän suunnannäyttäjä. Olemme alallamme ainutlaatuinen osaaja ja palveluntuottaja Suomessa.

Tällä hetkellä toimipisteitämme on Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kotkassa, Tampereella, Seinäjoella ja Kuopiossa. Yli 400 ammattilaistamme tekee kukin osansa, jotta autismikirjon ihmiset saavat elää täysivaltaisesti, kuten kaikki muutkin. Omanlaista, samanlaista arkea.Missiomme on tarjota asiakkaillemme juuri heille sopivaa, Omanlaista, samanlaista arkea!

Säätiö

Säätiö

Autismisäätiö on autismikirjon ihmisten omaisten perustama yleishyödyllinen, säätiömuotoinen yritys. Tarjoamme asiantuntevia palveluja autismikirjon henkilöille ympäri Suomen. Ymmärrämme merkityksemme suhteessa yhteiskuntaan sekä laadukkaiden palveluiden tuottajana että vaikuttavana suurena toimijana. Siksi toimimme avoimesti ja voittoa tavoittelemattomasti yhdenvertaisen yhteiskunnan hyväksi.

Hallinto

Hallinto

Autismisäätiö-konsernin muodostavat Autismisäätiö ja Autismisäätiön kiinteistöt Oy. Autismisäätiön kiinteistöt Oy on 100-prosenttisesti Autismisäätiön omistama. Säätiön toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Kotkassa, Kuopiossa, Seinäjoella, Tampereella ja Vantaalla. Palvelutoiminnan lisäksi Autismisäätiö tekee yhteiskunnallista vaikuttamistyötä. Autismisäätiö on Arvo-liiton ja Suomalaisen Työn Liiton jäsen.

Ylintä päätösvaltaa käyttää säätiön hallitus. Autismisäätiön operatiivisesta toiminnasta vastaa toimitusjohtaja Timo Heiskala.

Säätiön hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Markku Niemelä sekä jäsenet Ville Keynäs, Risto Hämäläinen, Marianne Heikkilä, Pii Kotilainen ja Noora Koponen.

22 kpl

Meillä on yhteensä 22 toimintayksikköä ympäri Suomea.

400 hlö

Palveluksessamme työskentelee yhteensä 400 asiantuntevaa ja motivoitunutta työntekijää.

25 M€

Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 25 miljoonaa euroa.

Kehittäminen

Teemme uusia ja rohkeita avauksia, vastuullisesti ja kestävästi. Kehittämistoimintamme koostuu niin nopeasti toteutettavista kokeiluista kuin laajempiin yhteiskunnallisiin haasteisiin vastaavista projekteista, jotka toteutamme yhteistyökumppaneiden kanssa.

Katso ajankohtaisista

Töihin Autismisäätiölle

Meillä työskentelee alan parhaimpia osaajia. Muutamme maailmaa paremmaksi autismikirjon ihmisille – tule mukaan tekemään vaikuttavaa työtä!

Autismisäätiö tarjoaa työntekijöilleen hyvät koulutusmahdollisuudet, mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhön ja kehittymiseen, nuorekkaat ja ammattitaitoiset kollegat.

Kannustamme henkilöstöämme aktiivisuuteen ja virikkeelliseen toimintaan vapaa-ajalla myöntämällä liikunta- ja kulttuuriseteleitä. Ilmianna hyvä teko -kampanjassa palkitsemme pienillä tunnustuksilla hyvästä työstä, asenteesta ja arjen hyvistä teoista. 

Autismisäätiö - samanlaista, omanlaista arkea.

Avoinna olevat tehtävät

 

Oikotie Työpaikkojen luotsaaman Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Autismisäätiö on mukana tässä kampanjassa.

 

Töihin Autismisäätiölle

Töihin Autismisäätiölle

Tule meille töihin! Meillä työskentelee alan parhaimpia osaajia. Muutamme maailmaa paremmaksi autismikirjon ihmisille – tule mukaan tekemään vaikuttavaa työtä!

Autismisäätiö tarjoaa työntekijöilleen hyvät koulutusmahdollisuudet, mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhön ja kehittymiseen, nuorekkaat ja ammattitaitoiset kollegat.

Lue lisää urasivuiltamme

Urasivut

Oikotie Työpaikkojen luotsaaman Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Autismisäätiö on mukana tässä kampanjassa.

 

 

 


 

 

Esittelyvideo

Esittelyvideo

Suomenkielisellä tekstityksellä

 

Esittelyvideo

Englanninkielisellä tekstityksellä