11.02.2022

Sapfograf tarjoaa autismiystävällisemmän valokuvauskokemuksen!

Valokuvaajat Sonja Siikanen ja Tinksu Wessman perustivat Sapfograf Oy:n vuoden 2019 joulukuussa. Molemmat kuvaajat tekevät laajalti erilaisia valo- ja videokuvaukseen liittyviä töitä sekä yksityis- että yritysasiakkaiden kanssa. Asiakkaan kuvaustarve voi olla millainen tahansa – kuvaajat ovat valmiina toteuttamaan sen. Sapfografin studio sijaitsee Turussa, mutta kuvaajat liikkuvat ympäri Suomea. Sapfografilla kuvataan häitä, juhlia, tapahtumia, henkilökuvia, potretteja, boudoir-kuvia, lemmikkikuvia, valmistujaiskuvia, tuotekuvia, fiiliskuvia, hautajaisia, aina asiakkaan tarpeen mukaan. 

 

Miksi Autismiystävällinen-sertifikaatti kiinnosti Sapfografia? 

 

Autismiystävällinen-sertifikaatti kiinnosti meitä sen takia, että meidän – ja yrityksemme – toiminnan taustalla on ajatus inklusiivisuudesta ja sensitiivisyydestä. Työskentelemme paljon sellaisten ihmisten kanssa, jotka kuuluvat yhteiskunnassa jollain tavalla marginalisoituihin ryhmiin. Arvot sanoina kotisivuilla eivät merkitse mitään jollei niitä myös toteuta toiminnassa. Tämän takia halusimme hakea Autismiystävällinen-sertifikaattia. 

 

Mitä uskotte saavuttavan sertifikaatilla? 

 

Haluamme olla oikeasti saavutettavia omassa viestinnässämme ja toiminnassamme. Toivomme, että sertifikaatti ja kotisivuiltamme löytyvät ohjeet madaltavat ihmisten kynnystä tulla kuvattavaksi. Haluamme osaltamme korostaa sitä, että yritysten pitäisi panostaa enemmän esteettömyys- ja saavutettavuustietoihin.  Autismiystävällisten ohjeiden kirjoittaminen kotisivuille on lopulta hyvin pieni vaiva, kunhan sai kiinni siitä mistä näkökulmasta asiaa lähdettiin edistämään. Motivaatio tulee tietenkin siitä, että niillä saattaa olla todella iso merkitys monelle ihmiselle.

 

Ketä haluaisitte uusiksi asiakkaiksi ja miksi? 

 

Haluaisimme, että myös sellaiset ihmiset, jotka ovat aikaisemmin jättäneet kuvaushaaveet toteuttamatta, rohkaistuisivat tulemaan kuvattavaksi. Meidän asiakkaamme voi olla, vaikka ei kommunikoisi, vaikka tarvitsisi paljon aikaa sopeutumiseen tai avustajan paikalle. Me teemme työmme aina samalla sensitiivisyydellä ja kunnioituksella. Toisin sanoen toivomme asiakkaiksi myös sellaisia henkilöitä, joita kuvaaminen ja kuvaustilanne on aikaisemmin jännittänyt liikaa. 

 

Mitkä ovat teidän vahvuudet? 

 

Meidän vahvuutemme ovat ehdottomasti kunnioitus ja läsnäolo. Olemme usein saaneet palautetta asiakkailtamme siitä, että heidän on ollut helppo olla oma itsensä meidän kanssamme. Rauhallisuus ja kiireettömyys ovat avainasemassa kaikessa työssämme. Kuulumme itse useampaan marginalisoituun ihmisryhmään. Tämä vähemmistöasema tuo tullessaan myös laajempaa perspektiiviä ihmisyyden variaatioon. Jokainen meistä on arvokas juuri sellaisena kuin hän on. 

 

Mitä toivotte tulevaisuudelta? 

 

Toivomme tulevaisuudelta ehdottomasti sitä, että marginalisotujen ihmisryhmien syrjintä loppuisi. Neuromoninaisuus on ihmisyyden variaatiota ja siksi sen ei pitäisi asettaa ihmistä huonompaan asemaan. Ymmärrämme toki, että nämä toiveet saattavat olla epärealistisia, mutta jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omalla toiminnallaan siihen, että yhdenvertaisuus ja yhtäläinen saavutettavuus toteutuu. Autismiystävälliset ohjeet kuvauksista ovat meille yksi tapa olla rakentamassa esteettömämpää yhteiskuntaa. 

 

sapfograf

autismiystävälliset-ohjeet

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin