27.01.2023

Autismisäätiön hiilijalanjälkeä mitataan automatisoidusti

Vuosi 2023 on vastuullisuuden vuosi Autismisäätiöllä. Tämä tarkoittaa vastuullisuutta mm. sosiaalisesti, ekologisesti ja hallinnollisesti.  ”Aloitimme viime vuonna yhteistyön CarbonLinkin kanssa automatisoidaksemme hiilijalanjäljen mittaamisen. Nyt voimme katsoa vastuullisuutta näistä kaikista kolmesta näkökulmasta. Pystymme mittaamaan ja muuttamaan hiilijalanjälkeämme, jätämme henkilökunnallamme enemmän aikaa asiakkaiden kanssa toimimiseen ja teemme hallinnostamme sujuvampaa sekä ihmisiä palvelevaa”, sanoittaa Autismisäätiön toimitusjohtaja Timo Heiskala.

CarbonLink on Helsingin yliopiston ilmakehätieteilijöiden ja järjestelmäarkkitehtien 2021 perustama yritys, joka mahdollistaa hiilijalanjäljen mittaamisen automatisoidusti suoraan talousdatasta. Täten Autismisäätiön henkilöstö ei joudu keräämään exceleihin tietoja per yksikkö vaan saamme tiedot suoraan sähköisesti koko organisaatiosta ilman manuaalista työtä.

CarbonLink haluaa vaikuttaa aidosti ilmastonmuutoksen torjuntaan ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. ”Tähän tarvitaan mukaan yhteistyökumppaneita, jotka ovat lähteneet innolla kehittämään palvelua pilottien muodossa. Aloitimme yhteistyön Autismisäätiön kanssa vuoden 2022 jälkipuoliskolla, ja olemme nyt saaneet järjestelmien rajapinnat auki ja ensimmäisiä tuloksia auki”, valottaa CarbonLinkin Merli Juustila.

Vuoden 2023 aikana Autismisäätiö pääsee asettamaan itselleen tavoitteita ja toimia hiilijalanjäljen laskennan perusteella!


Kuvassa Autismissäätiön asiakastoimintaan suunniteltu Lipon maatilan, joka sai GreenCare-laatumarkin.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin