Oma tupa, oma lupa. Omassa kodissa asuminen jos mikä tarkoittaa itsenäisyyttä, pärjäämistä ja vapautta järjestää tavarat juuri niin kuin itse haluaa. Koti on sinun näköisesi paikka ja tukikohta, jonka ajattelemisesta tulee lämmin olo kun olet muualla. Harkitsetko omaan kotiin muuttamista? Hankimme koteja kohderyhmällemme ja tuemme asumista tarvittaessa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) investointiavustus mahdollistaa kotitoimintamme.  

Hankimme koteja kohderyhmällemme ja tuemme asumista tarvittaessa.

Lomakenosto

Tukiasunnon hakeminen

Tukiasuntoa voi hakea täyttämällä sähköinen hakemuslomake. Kun lomake on saapunut kiinteistöpäälliköllemme, hän käy sen läpi ja pyytää tarvittaessa lisätietoja. Kun hakija on hyväksytty asunnon saajaksi, alamme etsiä hänelle asuntoa. Hakija ja hänen omaisensa tai tukihenkilönsä voivat halutessaan osallistua asunnon etsimiseen.

  • Asuntoa voivat hakea ihmiset, joilla on autismikirjon piirteitä. Diagnoosi ei ole välttämätön.
  • Asunnon saamisen ehtona on, että hakija tarvitsee tukipalveluja itsenäiseen asumiseen.
  • Ennen asunnon hakemista hakijalla on oltava tieto siitä, kuinka asumisen tukipalvelut järjestetään.
  • Asukasvalinnassa kiinnitetään huomiota asunnon tarpeeseen, asunnon saannin kiireellisyyteen ja nykyiseen asumisen tilanteeseen.
  • Päätöksenteko asiakasvalinnassa nojaa kunkin kunnan sosiaalihuollon laatimaan palvelu- tai vastaavaan suunnitelmaan, jossa todetaan jokaisen yksilön asumisen tuen tarve ja siihen liittyvät palvelut. Jos palvelusuunnitelma sisältää mahdollisuuden tuettuun asumiseen ja päätöksen siihen, voi asiakas hakea asuntoa.

Autismisäätiö tarkistaa hakijan luottotiedot ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Merkintä luottotiedoissa ei välttämättä estä vuokrasopimuksen tekemistä, vaan silloin vuokrasopimus tehdään määräaikaiseksi. Tilanne arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Sopivan asunnon löydyttyä sen kunto ja sopivuus tarkistetaan. Kunnon tarkastamisessa apuna on kuntotarkastuslomake. Tuleva asukas ja hänen tukiverkostonsa voivat halutessaan auttaa tarkistamisessa. Seuraavaksi STEA ja Autismisäätiön hallitus hyväksyvät asuntokaupan. Kun hyväksynnät on saatu, varsinainen asuntokauppa voidaan toteuttaa. Kauppojen jälkeen asukkaan kanssa solmitaan vuokrasopimus. Vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen asukas voi muuttaa asuntoon.

Joskus voi tulla aika muuttaa pois, silloin täytyy irtisanoa vuokrasopimus. Irtisanomisen voi tehdä joko täyttämällä sähköinen irtisanomislomake, tai lataamalla ja täyttämällä pdf-muotoinen irtisanomislomake (sen voi toimittaa joko sähköisen irtisanomislomakkeen kautta, tai sähköpostitse)

Ota yhteyttä

Vapaat asunnot

Tällä hetkellä vapaana

  • Vapaa kaksio Tampereen Kalkussa, osoitteessa Poteronkatu 5
  • Vapaa tukiasunto Vantaan Simonkylässä, osoitteessa Simonkalliontie 10


Lisätietoja Autismisäätiön isännöitsijältä: henri.saarainen@autismisaatio.fi

“Kun ensimmäistä kertaa muutin pois vanhempieni luota, asuin ryhmäkodissa, jossa kaikki askareet hoituivat yhdessä henkilökunnan kanssa. Nyt asun omassa kodissa ja käyn tavallisessa palkkatyössä. Säätiöltä minua käydään moikkaamassa kaksi kertaa viikossa. Silloin tarkistetaan, että kaikki sujuu.”