Suuntana autismiystävällinen Suomi

Autismisäätiö tekee päivittäin töitä yhdenvertaisen, autismiystävällisen Suomen eteen. Toimintamme perustuu syvälliseen autismiymmärrykseen ja vuosikymmenien kokemukseen alalta. Kartoitamme autismikirjon ihmisten palvelujen saatavuutta ja ohjautuvuutta, sekä pyrimme lisäämään yritysyhteistyötä ja yhteyksiä eri osapuolten välillä. Kehitämme ja pilotoimme edistyksellisiä hankkeita, joiden tarkoituksena on helpottaa ja rikastaa autismikirjon ihmisten arkea.


 

Sertifikaatilla uutta suuntaa

Sertifikaatilla uutta suuntaa

Autismiystävällinen-sertifikaatilla eri tahot ja tilat voivat viestiä, että tarjolla on palveluita ja osallistumismahdollisuuksia tasavertaisesti kaikille.

Tutustu sertifikaattiin

Kuntoutusta väkivallan ehkäisyyn

Kuntoutusta väkivallan ehkäisyyn

Autismisäätiön pilottihanke Revion tarjoaa väkivaltarikoksista tuomituille neurokirjon henkilöille kuntoutusta. Hankkeen toiminnan rahoittaa oikeusministeriö.

Tutustu hankkeeseen
 

Taide virkistää ja viihdyttää

Taide virkistää ja viihdyttää 

Rohkaisemme autismikirjon ihmisiä kokemaan onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä taiteen äärellä sekä tuomaan vahvuuksiaan esille taiteen keinoin. Taiteesta ja kulttuurista jokainen voi löytää oman paikkansa niin taiteen kokijana kuin tekijänä. Taiteen kautta voi tuoda esille maailmoja, jotka muuten eivät tulisi nähdyiksi. 

Lue lisää

Kehittämisprojektit

Kehittämisprojektit

Autismisäätiön kehittämisprojektien tavoitteena on mennä uudelle maaperälle ja toteuttaa toimintaa, jota emme säätiönä muutoin tee. Projekteissa työskentelemme yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden äärellä ja toteuttamme samalla säätiön yhteiskunnallista tehtävää. 

Revion (Oikeusministeriö, 2021-2022). Projektin tavoitteena on väkivaltarikoksesta tuomittujen autismikirjon ja ADHD:n piirteitä omaavien henkilöiden rikoksen uusimisriskin ehkäiseminen kohdennetulla kuntoutuksella.

Sarjakuvakurssi ja -työpajat neurokirjon aikuisille (Taike 2021). Sarjakuvakurssin ja -työpajojen toteuttaminen Autismisäätiön päiväaikaiseen toimintaan osallistuville taiteilijoille ja sarjakuvailmaisusta kiinnostuneille. 

Taiteemme näkyy ja kuuluu (Taike, 2020-2021). Taideprojektissa erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat toteuttavat teoksiaan taiteilijamentoreiden tukemana.

 

Lue lisää

Lue lisää

Alla linkkejä blogeihimme, Autismisäätiön tuottamiin materiaaaleihin, tapahtumiimme ja näet mitä meidän somessa tapahtuu. 

 

Blogit

Artikkelit

Tapahtumat

Autismisäätiö somessa