27.03.2023

Asiakkaidemme blogeja!

Nyt on mahdollista lukea asiakkaidemme mahtavia blogeja, joita he ovat kirjoittaneet heille tärkeistä asioista. Tässä artikkelissa on blogin ja blogikirjoittajien esittelyt! Julkaisemme aina maanantaisin uuden uuden kirjoituksen Autismisäätiön nettisivuilla. Mukavia lukuhetkiä ja tutustumista kirjoittajiin!

Tämä blogi on perustettu Autismisäätiön Vallilan Kenttä Kolmosessa ja tätä kirjoittavat Blogiryhmään osallistujat. Meillä Kenttä Kolmosessa on työ- ja opiskelutaitoja ylläpitävää ja edistävää toimintaa. Aloimme kirjoittaa tätä blogia lisätäksemme autismitietoisuutta ja tuodaksemme esiin omia vahvuuksiamme ja mielenkiinnon kohteitamme. Haluamme myös antaa vinkkejä ja vertaistukea muille ihmisille. Blogin avulla pidämme myös yllä omia taitojamme. Blogimme aiheena on erityiset mielenkiinnon kohteet eli ekkot, ja autismin kirjo sekä kirjolla oleminen. 

Alla blogiryhmämme jäsenet kertovat, millaista on omata ekko?

Jaakko: Ekkon omaaminen voi olla kuluttavaa ja turhauttavaa, mutta myös äärimmäisen palkitsevaa. Ekkoon voi liittyä pakonomaista googlettelua, mutta palkitsevaa siitä tekee onnistumiset. Ekkosta on myös hyötyä, kun tietää paljon asiasta. 

Toivo: Ekko on sellainen asia, johon voi uppoutua niin, että kaikki muu saattaa unohtua. 

Juha-Pekka: Ekkon ansiosta voin auttaa ihmisiä esimerkiksi tietokoneiden käytössä. 

Sauli: Ekkosta on minulle hyötyä tulevaisuuden opinnoissa ja työelämässä. 

Aaro: Ekkoon liittyy minulla saman asian pyörittely tosi pitkään. Pyörittelystä voi olla hyötyä siinä mielessä, että jonkin asian pystyy oivaltamaan ja tietoa sisäistämään. 

Jonni: Ekkon omaaminen voi ärsyttää muita. Ekkon ansiosta osaa paljon asioita ekkoon liittyen. 

Juuso: Ekko antaa minulle mahdollisuuden esiintyä ja toteuttaa itseäni mm. edustustehtävien ja muiden yhteiskunnallisten tehtävien kautta. Se myös mahdollistaa minulle tiedon saannin.

 

Kirjoittajien esittelyt
Jaakko

Hei, olen Jaakko Keskinen, vuonna -91 syntynyt nuori mies. Olen ammatiltani toimistoassistentti ja koulutukseltani datanomi. Mielenkiinnon kohteisiini kuuluu kirjallisuus, musiikki, elokuvat, videopelit, ooppera, anime, taidemaalaukset, manga ja TV-sarjat. Idolini on Richard Wagner jota pidän kaikkien aikojen suurimpana nerona.

 

Juuso

Olen Juuso "Jube" Juntunen. Olen opiskellut musiikkikoulussa Resonaarissa ja Keskuspuiston ammattikoulussa kiinteistönhoitajalinjalla. Toimin kokemusasiantuntijana ja kokemuskouluttajana. Olen autismisäätiön entinen järjestöavustaja. Harrastan myös näyttelemistä, laulamista, valokuvausta sekä Suomen historiaa. Mottoni on Usko hyvään huomiseen.

 

Juha-Pekka

Hei, minun nimeni on Juha-Pekka, ja olen ollut Autismisäätiöllä asiakkaana jo 7 vuoden ajan. Kuvailen itseäni IT-tukihenkilöksi, joka kertoo minusta aika paljon, kun olen ollut tietokoneiden kanssa vuorovaikutuksessa jo 1990-luvulta lähtien. Minulla on diagnosoitu varhaislapsuuden autismi, joka johti myös siihen, että minulle tuli paljon tukea vanhemmilta ja muilta ihmisiltä, kun kasvoin vuosien saatossa vanhempien luona. Muutin omaan tukiasuntoon vuonna 2022, ja olen elänyt itsenäisesti omaa elämää jo kohta vuoden ajan.

Vapaa-ajalla pelailen videopelejä, mutta olen myös lähtenyt käymään ulkona kävelyllä, ja toiveena olisi elämäni aikana käydä Suomen eri kaupungeissa.

 

Toivo

Kirjoittaja Toivo ("Topi") Hauru on valmistunut media-assistentiksi vuonna 2014 ammattiopisto Luovista. Tutkintoalan ohella hän on myös itseoppinut blogikirjoittaja ja säveltäjä. Vapaa-aikaansa Toivo on käyttänyt suurten tietomäärien omaksumiseen vaihtelevista aihepiireistä. 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin