15.05.2023

Mitä pelejä/konsoleita olen pelaillut vuosien saatossa?

Olen aloittanut videopelien pelaamisen nuoruudessa Super Nintendo -konsolilla, ja sillä tuli pelattua Super Mario All-Stars, F-Zero ja Donkey Kong Country -pelejä, jotka tekivät minuun vaikutuksen aikoinaan.

Olen aloittanut videopelien pelaamisen nuoruudessa Super Nintendo -konsolilla, ja sillä tuli pelattua Super Mario All-Stars, F-Zero ja Donkey Kong Country -pelejä, jotka tekivät minuun vaikutuksen aikoinaan. Ensimmäinen tietokone, jolla olen pelaillut, oli Amiga -tietokone, mutta en enää muista minkä mallinen meillä oli, kun olin vielä aika nuori. Ainoa peli, joka jäi minulla mieleen Amigalta oli The Great Giana Sisters, joka muistutti aika paljon Super Mario Bros. -peliä.

PlayStation -konsoli hankittiin perheeseeni vuonna 1998-1999, tarkkaa aikaa en enää muista. Siitä lähti liikkeelle aikamoinen vaikutus, että 3D-grafiikka on nyt saatavilla tavallisille kuluttajille, että se ei ollut enää kolikkopelihallien luksusta. Vaikka perheeni hyppäsi aika myöhään PlayStation -laivaan, niin olen silti ollut melko uskollinen PlayStation -brändiä kohtaan, ja siitä hypätään suoraan jouluaattoon 2001, kun meidän talouteen tuli PlayStation 2, josta on tullut yksi suosikkikonsoleista kautta aikojen.

Kuvan lähde: Wikipedia / Evan-Amos

2000-luvun puolivälissä perheeni hankki meille GameCube -konsolin, jolla tuli pelattua Super Smash Bros. Melee -peliä, joka jätti minuun aikamoisen vaikutuksen, että olen ollut seurannut innolla ja pelolla uusien Smash Bros. -pelien julkistuksia. Joulukuussa 2007 meille tuli Nintendo Wii -konsoli, ja sillä pelasin Super Mario Galaxy -pelejä, Super Smash Bros. Brawl -peliä ja muitakin asioita.

Tästä sitten voidaan siirtyä 2010-luvulle, joka alkoi mielenkiintoisissa merkeissä, että veljeni osti Xbox 360 -konsolin, ja sillä pelailin Fable, Forza Motorsport ja muitakin pelejä, mutta sitten pääsin kokeilemaan PlayStation 3:sta, jolla pelailin ekaa Jak & Daxter -peliä, koska pelisarja jäi minulta kokonaan välistä.

Myöhemmin ostin itselleni oman Xbox 360 -konsolin, jolla pelailin Borderlands, Saints Row: The Third, Just Cause 2 ja Sonic Generations -pelejä, ja muitakin sekalaisia pelejä, joita en listaa tässä.

Joulukuussa 2012 vanhemmat ostivat meille Wii U -konsolin joululahjaksi, ja sillä tuli pelattua Super Mario 3D World, Super Smash Bros. for Wii U ja Mario Kart 8 -peliä, jotka jäivät minulla mieleen.

Joulukuussa 2016 sain joululahjaksi PlayStation 4 -konsolin, ja sillä pelasin uusioversioita vanhoista Crash ja Spyro -peleistä, ja muitakin pelejä, mitä en aio listata tähän.

Kesällä 2017 ostin itselleni Nintendo Switch -konsolin, ja aluksi olin innoissaan pelata pelejä joko kotona tai liikkeellä, mutta nykyään käytän sitä moninpelien pelaamiseen muiden ihmisten kanssa.

Tällä hetkellä olen pelaillut toimintapelejä, mutta olen vähitellen laajentanut reviiriä roolipelien suuntaan. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, niin voin olla varma, että en ole vielä nähnyt kaikkea mitä videopelien maailmassa tapahtuu.


 

Hei, minun nimeni on Juha-Pekka, ja olen ollut Autismisäätiöllä asiakkaana jo 7 vuoden ajan. Kuvailen itseäni IT-tukihenkilöksi, joka kertoo minusta aika paljon, kun olen ollut tietokoneiden kanssa vuorovaikutuksessa jo 1990-luvulta lähtien. Minulla on diagnosoitu varhaislapsuuden autismi, joka johti myös siihen, että minulle tuli paljon tukea vanhemmilta ja muilta ihmisiltä, kun kasvoin vuosien saatossa vanhempien luona. Muutin omaan tukiasuntoon vuonna 2022, ja olen elänyt itsenäisesti omaa elämää jo kohta vuoden ajan.

Vapaa-ajalla pelailen videopelejä, mutta olen myös lähtenyt käymään ulkona kävelyllä, ja toiveena olisi elämäni aikana käydä Suomen eri kaupungeissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin