08.05.2023

Näytteleminen elämässäni

Minun äidin isäni oli näyttelijä ja tunsi mm. Tauno Palon. Myös äitini oli avustamassa eri elokuvissa mm. Spede Pasasen Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut elokuvassa. Itse aloin kiinnostua näyttelemisestä koulunäytelmien myötä, kun esitin meidän yläasteen itsenäisyyspäivän juhlassa 2006 Lordia ja yleisö piti siitä kovasti.

Minun äidin isäni oli näyttelijä ja tunsi mm. Tauno Palon. Myös äitini oli avustamassa eri elokuvissa mm. Spede Pasasen Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut elokuvassa.

Itse aloin kiinnostua näyttelemisestä koulunäytelmien myötä, kun esitin meidän yläasteen itsenäisyyspäivän juhlassa 2006 Lordia ja yleisö piti siitä kovasti.

Teatterinäytteleminen:

Aloitin 2011 kesällä nuorisoteatteri Ilmiössä. Näyttelin siellä kolmessa näytelmässä; Spurgut Vartiosaaressa, Juuson lapsuus sekä Sytytin, jossa näyttelin Tapio Rautavaaraa, Irwin Goodmania, Reijo Taipaletta sekä Pikku G:tä. Jokaisen laulajan kohdalla esitin kunkin taiteilijan vakiolaulun. Eniten pidin Irwin Goodmanin näyttelemisestä, koska se on kuitenkin yksi lempi laulajistani ja laulu, jonka häneltä esitin, kuului unelmalauluihini vuosien ajan. Pikku G oli epämieluisin, koska räppi ei kuulu minun lauluihini, mutta halusin silti ylittää itseni ja mennä epämukavuus alueelle näyttelemisessä edes kerran. 

Joulupukkia näyttelin Autismisäätiön teatteri Vautsin jouluesityksessä Oikea Joulupukki.

Elokuvat ja pienelokuvat:

Sain ystävältäni, joka tekee indie-elokuvia kutsun tulla esiintymään hänen dokumenttielokuvaansa Hiljaisuuden enkelit vuonna 2014. Dokumentti kertoo koulukiusaamisesta. Minun roolini oli puku päällä oleva herrasmies, joka kertoo omia kokemuksiaan Pihkapuiston koulussa sekä Pitäjänmäen peruskoulussa kiusatuksi joutumisesta. Se esitettiin elokuvateatterissa ja olin yksi kunniavieraista.

Lisäksi muut elokuvat ja pienelokuvat, joissa olen näytellyt ovat:

Jätevuoren huippu

GhostBusters ja ilkeä professori Kroko (Youtube-elokuva)

Asperger osa minua (oma ohjaus)

Asperger osa minua 2 (oma ohjaus)

Dinosaurukset Suomessa (Youtube-elokuva)

Omat hahmot:

Hullu kapellimestari: Tämä hahmo on musikaalinen ja osaa soittaa ja säveltää, sekä johtaa orkesteria hyvin oudoilla tavoilla. Olen esittänyt sitä Citytulppaanissa 2006 kahtena viikonloppuna ja olen tehnyt Facebookiin kaksi kuvausta siitä kahden eri klassisen musiikin tahdissa.

Sotilas Juntunen: Kyseinen hahmo on isänmaallinen, jämäkkä, hauska ja touhottava upseeri. Se on käynyt läpi useita sotilasarvoja. Tätä hahmoa olen esittänyt ainakin kolme kertaa Facebookissa, kun tehtiin ystäväni kanssa sketsejä siitä. Minä ohjasin ja näyttelin ja ystäväni kuvasi.

Patrius: Synkkämetsän paras laulaja, isänmaallinen, uskollinen ja laumansa johtaja. Tämä hahmo on minulle kaikkein rakkain paitsi omista hahmoistani, niin myös koko näyttelemiseni historiassa. Näyttelin sitä teatteriryhmä Vautsin kanssa Kotkassa, Seinäjoella ja Finlandia-talolla. Näytelmä on myös kuvattu Finlandia-talossa näytellessämme. Kaikki edellä mainitut paikat olivat osa Autismisäätiön Keppuli-gaalan tilaisuuksia.

Taikuri Sirius: Tämän hahmon suunnittelin Teatteri Vautsin Halloween näytelmään 2022. Siriuksen omien sanojen mukaan ”esi-isät tulivat kaukaa Kaukoidästä ja ovat Atlantiksen kadonneen kaupungin hengissä selvinneiden jälkeläisiä. ” Kyseinen hahmo oli puku päällä oleva, ylväs, iäkäs, tikarikädessä oleva hahmo, joka pitää itseään muita parempana. Hahmo oli minun tekemistäni hahmoissa minulle itselleni kaikkein vierain ja epämukavin, mutta olin valmis menemään epämukavuusalueelle oman näyttelijäkokemuksen kartuttamisen tähden.

Toivo Kurki: tämä on jälleen kerran teatteri Vautsin rooleja. Kurki on puku päällä oleva, innokas ja moniosaava hahmo. Hän on monipuolinen taiteilija. Tämä hahmo on jo Youtuben sketsissä, ja on mukana Outside Art Festival 2023 ohjelmassa.

Muu näyttelijä kokemus:

Minulla on aina ollut vahva kiinnostus näytellä vakavia ja isänmaallisia rooleja. Olen näytellyt mm. Marsalkka Mannerheimia omassa Facebook-näytelmässäni 2014. Näytelmän nimi oli Mannerheimin puhe. Myös presidentti Sauli Niinistöä olen näytellyt Autismisäätiön sketsimuotoisessa näytelmässä, jossa kuvattiin sitä, miten voi päästä töihin Autismisäätiölle. Sen nimi oli Työhaastattelu Steplabiin. Se oli siis kuviteltu fiktioesitys. Olen myös näytellyt kaksi kertaa legendaarisen näyttelijän ja laulajan Vesa-Matti Loirin Uuno Turhapuroa, sekä kerran Jean-Pierre Kuselaa Autismisäätiön esityksissä. Lauloin samalla Nauravan Kulkurin.  

Olen myös itse ohjannut ja ollut klaffimiehenä. Minulla on diplomi näyttelemisestä.

Mitä näytteleminen merkitsee minulle?

Minulle se merkitsee vapautta, isänmaallisia mielirooleja sekä mielenkiinnonkohteen toteuttamista, ja myös epämukavuusalueelle menemistä.

Minun esikuvani

Tauno Palo, Spede Pasanen ja Vesa-Matti Loiri.Olen Juuso "Jube" Juntunen. Olen opiskellut musiikkikoulussa Resonaarissa ja Keskuspuiston ammattikoulussa kiinteistönhoitajalinjalla. Toimin kokemusasiantuntijana ja kokemuskouluttajana Autismiliitolla. Olen Autismisäätiön entinen järjestöavustaja. Harrastan myös näyttelemistä, laulamista, valokuvausta sekä Suomen historiaa. Mottoni on Usko hyvään huomiseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin