Sarjakuvia kirjolta -lehti tuo autismikirjon henkilöiden tarinat näkyväksi

Sarjakuvia kirjolta -lehdessä on sarjakuvia 22 autismikirjolla olevalta taiteilijalta. Sarjakuvat syntyivät Autismisäätiön järjestämissä työpajoissa, joissa ohjaajina toimivat sarjakuvataiteilijat. Sarjakuvat käsittelevät tekijöilleen tärkeitä aiheita kuten uimahallisaunareissua, uhanalaisia eläimiä ja pyhimyksen elämää. Sarjakuvia kirjolta -näyttelyissä Tampereella, Seinäjoella ja Helsingissä on esillä teosoriginaaleja lehdestä.  

Sarjakuvia kirjolta -lehden sarjakuvat tehtiin Autismisäätiön päiväaikaisessa toiminnassa järjestetyissä sarjakuvatyöpajoissa syksyllä 2021. Sarjakuvataiteilijoiden Miissa Rantasen ja Hannele Richertin ohjaamiin työpajoihin osallistui autismikirjolla olevia taiteilijoita Espoosta, Helsingistä, Tampereelta ja Seinäjoelta. Osalle taiteilijoista työpajaan osallistuminen oli ensikosketus sarjakuvailmaisuun, jollekin tarinat, kuvittaminen ja sarjakuvat olivat jo tuttuja taiteellisen ilmaisun muotoja. Työpajoissa kokeiltiin yksin tai yhdessä uusia tekemisen tapoja, opittiin sarjakuvan tekemisestä ja toisista ihmistä.

Lehteä on paperisena ilmaisjakelulehtenä jaossa Sarjakuvia kirjolta -näyttelyissä. Lisäksi lehti on luettavissa digitaalisesti.

Sarjakuvia kirjolta -näyttelyt:

Sampolan kirjasto, Tampere 2.3.-29.3.2022

Seinäjoen pääkirjasto 2.4.-28.4.2022

Galleria Art Kaarisilta, Helsinki 1.6.-12.6.2022

Lehden taiteilijat: Bananahead, Joannis Clementides, Veeti Eskola, Sara Halkka, Antti Kivimäki, Johanna Konttinen, E.L, Robert Lappalainen, Kitri Lindroos, Riku Lähteenmäki, Kristiina Murola, MX Linux, Nico Nyman, Elli Rasku, Viljami Ritamäki, Teemu Rouvinen, Henri Salonius, Tuukka Siiskonen, Ville Tissari, Ilkka Toiviainen, Temutjin ja Jukka Wiena.

Kansikuva: MX Linux
Toimitus: Miissa Rantanen & Hannele Richert
Painos: 1200 kpl
Lehden digiversio PDF-muodossa: https://issuu.com/sarjakuvakeskus/docs/sarjakuvia_kirjolta_netti

Sarjakuvia kirjolta -lehti, sarjakuvatyöpajat ja näyttelykiertue toteutettiin Autismisäätiön sarjakuvahankkeessa yhteistyössä Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen kanssa. Hanketta tuki Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja: suunnittelija Synnöve Lindberg, +358 44 728 9220, synnove.lindberg@autismisaatio.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin