Kettukin vuoden 2021 taiteilijan Joannis Clementideksen ”Matkustan tähtien alla” näyttelyn avajaisia juhlittiin tänään Promenad...

Kettukin vuoden 2021 taiteilijan
Joannis Clementideksen
”Matkustan tähtien alla” näyttelyn avajaisia juhlittiin tänään Promenadigalleriassa Hyvinkäällä.

Näyttely on avoinna 7.-25.8.2021 ti-pe 10–18, la 10–15, su 13–18
Vaiveronkatu 10, Hyvinkää.

Joannis Clementides (s. 1970) on syntynyt Helsingissä ja kasvanut sekä Kreikassa että Suomessa asettuen aikuisena Suomen pääkaupunkiseudulle. Hänellä on kirjava opiskelu- ja työhistoria ateenalaisesta putkimiehestä espoolaiseen puutarhuriin. Hän on työskennellyt Autismisäätiön Vallilan taidetoiminnassa vuodesta 2010 lähtien.

”Olen aina tehnyt taidetta, käynyt kuvataidekursseja sekä Kreikassa että Suomessa. Vallilan taidetoimintaan olen osallistunut vuodesta 2010, mutta vasta viime vuosina taiteesta on tullut työni. Taidestudiossa piirrän, maalaan, teen keramiikkaa, sarjakuvia, osallistun Vautsi-teatteriryhmän toimintaan ja kuulun Sininen Sirkus- taiteilija kollektiiviin.

Käsittelen taiteessani, filmitähtiä, uskontoa, historiaa, luontoa ja Kreikkaa mutta myös muitakin maita. Taide merkitsee minulle paljon, se antaa elämälle tarkoituksen. Ajattelen että taiteen kautta voimme oppia jotain uutta itsestämme ja toisistamme. Toivon että he jotka katsovat taidettani oppivat jotain.”

Kuraattori Mika Karhu luonnehtii Clementideksen taiteellista tuotantoa seuraavasti:

Joannis Clementidesin taiteessa on esillä avara suhteutuminen omiin kokemuksiin - halu ymmärtää omia kokemuksia ja oppia. Hänen maalauksissaan esiintyvät temaattiset rakenteet ovat luovan ajattelun muuntelua vallitsevista kokemusolosuhteista, joiden vaikutteet ovat risteytyneet keskenään ilmaisussa kokeellisuuden ja uteliaisuuden muodossa.

Maalauksista paljastuu moniulotteinen vuorovaikutus maailman kanssa. Muotokuvat ja kuvakerronnat kertovat ajastamme ihmisen näkökulman, jossa on aitoa läsnäoloa ja olemassaolon riemua, tummempia tunnesävyjä unohtamatta.

Kettuki tuo vuoden taiteilija -tunnustuksellaan esiin lahjakkaita ja omaäänisiä taiteilijoita. Vuoden taiteilija saa myös 1000 euron stipendin, jonka mahdollistaa Assi ja Erkki Liikasen nimikkorahasto Kansan Sivistysrahastossa. Kettuki on Suomen erityistaidetoiminnan edunvalvoja ja valtakunnallinen asiantuntijaverkosto.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Autismisäätiön sekä Hyvinkään taiteilijaseuran kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin