MEIDÄN MAAILMA Sarjakuvia Kuti #62 -lehdestä | 2.2.- 28.2.2022 | Kotkan pääkirjasto | Kirkkokatu 24 Meidän maailma -näyttely...

MEIDÄN MAAILMA

Sarjakuvia Kuti #62 -lehdestä | 2.2.- 28.2.2022 | Kotkan pääkirjasto | Kirkkokatu 24

Meidän maailma -näyttelyssä on esillä sarjakuvaoriginaaleja Kuti-lehden numerosta 62. Näyttelyn taiteilijat Riina Noro, Otto Kasvio, Deadjool, Mikael Kaaronen, Tomi, Julle, Joni Myllymäki, Lype ja Juhani Rusanen osallistuivat Miissa Rantasen ohjaamiin sarjakuvatyöpajoihin Autismisäätiön Kotkan ja Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluissa.

Kuti #62 julkaistiin joulukuussa 2021. Se on tehty yhteistyössä Autismisäätiön ja Aula-työkodin kanssa. Kaikki sarjakuvat lehdessä ovat erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden tekemiä. Sarjakuvat syntyivät työpajoissa Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla ja Kotkan toimipisteessä sekä Studio Aulassa Helsingissä. Pajoja ohjasi Kutikutin jäsen Miissa Rantanen. Pajoissa syntyneet tarinat kertovat mm. metsäkoneista, ulkopuolisuudesta, teknologian pettämisestä, rakkaudesta ja muurahaisista.

Kuti-lehteä julkaisee vuonna 2005 perustettu nykysarjakuvayhdistys Kutikuti ry. Kutikuti edistää uuden, taiteellisesti korkeatasoisen sarjakuvan asemaa. Kuti-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se esittelee sarjakuvaa eri näkökulmista. Vuonna 2006 perustettu lehti on jaossa paperisena ilmaisjakelulehtenä valikoiduissa toimipisteissä 14 kaupungissa ympäri Suomea. Lehti on lisäksi luettavissa digitaalisesti ympäri maailman. Ilmaisjakelu on lehdelle elintärkeä edellytys — tavoitteena on saattaa nykysarjakuva uusien yleisöjen ulottuville ja laajentaa lukijoiden ymmärrystä sarjakuvasta taidemuotona.

Kuti #62 -lehteä tuki Suomen Kulttuurirahasto. Kotkan pääkirjaston Meidän maailma -näyttelyn toteutti Autismisäätiö yhteistyössä Miissa Rantasen kanssa.

Tule katsomaan näyttely ja nouda oma Kuti-lehtesi!

Teoskuva Lypen sarjakuvasta Rupikonna & skorpioni

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin