Hyvää maailman autismitietoisuuden päivää! "YK:n yleiskokous on julistanut huhtikuun 2. päivän autismitietoisuuden kansainvälis...

Hyvää maailman autismitietoisuuden päivää!

"YK:n yleiskokous on julistanut huhtikuun 2. päivän autismitietoisuuden kansainväliseksi teemapäiväksi. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta autismin erityispiirteistä sekä vahvistaa jokaisen oikeutta itsenäiseen, omatoimiseen ja osallistuvaan yhteiskunnan jäsenyyteen.

Autismi ei ole tila, joka tulisi poistaa tai parantaa, sen sijaan tulisi rakentaa yhteiskuntaa, joka osaa suhtautua yksilölliseen erilaisuuteen ja varmistaa jokaiselle yhdenvertaiset toimintamahdollisuudet täysimääräisesti."

https://www.ykliitto.fi/tapahtumat/yk-paivat/maailman-autismitietoisuuden-paiva

--------------------------------------------------------------

Autismin kirjosta puhutaan paljon palveluiden ja asiantuntijoiden johdolla. Onneksi tuodaan tätä nykyään enemmän esille esim. tv sarjoilla (esim. Good doctor, Silta, Kirjolla, Uusi Sherlock) elokuvilla ja kirjoilla (esim. Nita Prosen Huonesiivooja), joissa autismin kirjoa tuodaan enemmän esille hyvänlaisena erilaisuutena ja vahvuutena.

Toki kaikki nämä sarjat eivät kerro kaikkea siitä mitä kaikkea autisminkirjo käytännössä ja oikeassa elämässä tarkoittaa. Yksilön näkemys ja kokemus on kuitenkin aina ainutlaatuinen.

Useasti moni ei tiedä mistä autismikirjossa on kyse, jonka takia autismitietoisuuden päivä ja erilaiset sarjat ovat tärkeitä, jotta ihmiset oppisivat asiasta lisää ja ymmärtäisivät asiaa paremmin. Silloin kaikkien yksilöiden ei aina tarvitse erikseen selittää, mistä neurokirjossa on kyse.

t. harjoittelija Erica

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin