Hei muuten -sarjakuvakirjasarja esittelee kahdeksan tukea tarvitsevan taiteilijan esikoisalbumit

Hei muuten -sarjakuvakirjasarja esittelee kahdeksan tukea tarvitsevan taiteilijan esikoisalbumit

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan erityistä tukea tarvitsevan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää tuen tarpeiset taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle.

‘Muuten’ tarkoittaa muulla tavalla tekemistä, mutta myös jotain sivussa versoilevaa. ‘Hei muuten’ on kehotus katsoa taidekentän reunoille, jossa sarjakuva voi olla muutakin kuin mihin olemme tottuneet. Sarjan teokset – Joannis Clementidesin Tulijumala, Rosa Haikaraisen Tuuli, Anna-Stina Helanderin Kukkia ja keppareita, Olli Kannisen Cowboy Laukkaavan Kuoleman rötökset ja Kaatopaikka lammen pohjassa, Maija Mötön Rakkausretki, Riina Noron Riemuloma, Elias Pylvänäisen Pekan elämää ja Kenneth Walleniuksen Avaruusajatuksia – tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty.

Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinut kahden vuoden ajan sarjakuvapiirtäjä ja kuvataidekasvattaja Miissa Rantanen. Sarjan tekemisen on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki ja julkaisun Zum Teufel -kustantamo.

Otteita Hei muuten -sarjakuvista on näytillä Tampereen pääkirjastossa Metsossa maaliskuun ajan 5.–24.3.2024 sekä Pieksämäellä Poleenin kirjastossa 26.3.–12.4.2024.

Hei muuten -sarjan julkaisua juhlitaan Tampere kuplii -festivaalilla perjantaina 22.3.2024 klo 15 Metsossa. Tervetuloa mukaan tutustumaan sarjakuviin & tapaamaan taiteilijoita!


Kirjat on valmiit! Nyt niitä saa: https://linktr.ee/heimuuten

Joannis Clementides: Tulijumala
Rosa Haikarainen: Tuuli
Anna-Stina Helander: Kukkia ja keppareita
Olli Kanninen: Cowboy Laukkaavan Kuoleman rötökset ja Kaatopaikka lammen pohjassa
Maija Möttö: Rakkausretki
Riina Noro: Riemuloma
Elias Pylvänäinen: Pekan elämää
Kenneth Wallenius: Avaruusajatuksia

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan erityistä tukea tarvitsevan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit.

Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkoti Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivor ryssä.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinut kahden vuoden ajan sarjakuvapiirtäjä ja kuvataidekasvattaja Miissa Rantanen. Sarjan tekemisen on mahdollistanut Koneen Säätiö - Kone Foundation tuki ja julkaisun Zum Teufel Kustannus.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin