Kettuki on myöntänyt vuoden 2021 taideteko -palkinnon Kaikuu - Suomea Ateneumissa - hankkeelle yhdenvertaisuusajattelun edistämi...

Kettuki on myöntänyt vuoden 2021 taideteko -palkinnon Kaikuu - Suomea Ateneumissa - hankkeelle yhdenvertaisuusajattelun edistämisestä. Palkintoon kuuluu tunnustuksen lisäksi Kettukin vuoden 2021 taiteilija Joannis Clementidesin maalaus Martti Ahtisaaresta joka luovutetaan Anteneumiin. Clementides työskentelee Autismisäätiön Vallilan taidestudiossa.

Onnea onnea palkinnosta!


Onnea Ateneumin Kaikuu-hanke! 🎉 Kettuki myöntää vuoden 2021 taideteko -palkinnon Kaikuu - Suomea Ateneumissa - hankkeelle yhdenvertaisuusajattelun edistämisestä. Palkintoon kuuluu tunnustuksen lisäksi Kettukin vuoden 2021 taiteilija Joannis Clementidesin maalaus Martti Ahtisaaresta.

Kaikuu oli museoalan sosiaalisen osallisuuden hanke, joka keskittyi erityisesti kielellisen osallisuuden vahvistamiseen ja opastoiminnan kehittämiseen.

”- - Hankkeen aikana havaitsimme ryhmien, opettajien ja museoalan kollegojen kanssa selkokielen suuren tarpeen museoissa, ja hankkeesta tulikin painotetusti selkokielisyyden hanke – yhdistettynä uteliaaseen ja ryhmälähtöiseen asenteeseen. Vaikka pilottiryhmämme olivat pääosin maahanmuuttajataustaisia aikuisia, hankkeen lopputuotokset on suunnattu laajasti koko museo-, opetus- ja kulttuurikentälle ja kaikkien selkokielestä hyötyvien ihmisten ja ryhmien kanssa toimijoille”, kertoo Satu Itkonen, Ateneumin yleisötyöpäällikkö. “- - Huomasimme, että on enemmän ihmisiä yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä, taustoistamme riippumatta.”

Lue lisää hankkeesta: https://kettuki.fi/ateneumin-kaikuu-hankkeelle-kettukin-vuoden-2021-taideteko-palkinto/

Kuva: Jenni Nurminen, Kansallisgalleria

#kettuki #ateneum #vuodentaideteko #kaikuu #yhdenvertainentaide
#yhdenvertaisuus #erityistaidetoiminta #selkokieli

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin