Onnea Onnea Onnea Ateneumin Kaikuu -hankkeelle Kettukin taideteko -tunnustuksesta 2021! Palkintoon kuuluu myös Joannis Clementid...

Onnea Onnea Onnea Ateneumin Kaikuu -hankkeelle Kettukin taideteko -tunnustuksesta 2021! Palkintoon kuuluu myös Joannis Clementideksen maalaus Martti Ahtisaari. Clementides työskentelee Autismisäätiön Vallilan taidestudiossa.


Kettuki luovutti tänään Helsingissä Vuoden 2021 taideteko -tunnustuksen Ateneumin Kaikuu-hankkeelle yhdenvertaisuusajattelun edistämisestä. Palkintoon kuului myös Joannis Clementideksen teos Martti Ahtisaari.

Tunnustusta oli myöntämässä Kettukin toiminnanjohtaja Sirpa Taulu, hallituksen puheenjohtaja Susanna Hintsala, viestinnän harjoittelija Kaarina Arokorpi, sekä Valillan taidestudion taiteilijat Joannis Clementides ja Riina Noro. Palkinnon vastaanottivat Ateneumin yleisötyöpäällikko Satu Itkonen ja museolehtori Erica Othman.

Kaikuu oli museoalan sosiaalisen osallisuuden hanke, joka keskittyi erityisesti kielellisen osallisuuden vahvistamiseen ja opastoiminnan kehittämiseen. Selkokielisyys ja keskusteleva opastus parantavat myös erityistä tukea tarvitsevien ihmisten osallisuutta taiteeseen.

Hankkeessa tuotetut materiaalit ovat vapaasti ladattavissa Ateneumin verkkosivuilta muun muassa ”Yhteinen kaiku – käsikirja osallistaviin ja selkokielisiin opastuksiin museoissa” sekä selkokielinen ”Jutellaan taiteesta – Ateneumin teoksiin liittyviä tekstejä ja tehtäviä selkokielellä”. https://ateneum.fi/tutkimushankkeet/kaikuu-suomea-ateneumissa/

Ateneum
#kettuki #ateneum #vuodentaideteko #kaikuu #yhdenvertainentaide #yhdenvertaisuus #erityistaidetoiminta #selkokieli

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin