Kesällä taas mukana SuomiAreenassa! Olemme olleet avaamassa useampana vuonna keskustelua autismiin ja neurokirjoon liittyvistä a...

Kesällä taas mukana SuomiAreenassa! Olemme olleet avaamassa useampana vuonna keskustelua autismiin ja neurokirjoon liittyvistä asioista. Keskusteluissa aiheena ovat olleet osallisuus ja työllisyys, ja yhdenvertaisten palveluiden esteet yhteiskunnassa. Ja tänä vuonna aiheena on..

Taide ja kulttuuri hyvinvoinnin sekä terveyden edistäjänä - opit neurokirjolta!

SuomiArenassa käsittelemme tärkeää aihetta, joka yleensä jää sote-palveluissa piiloon. Panelistimme keskustelevat taiteen ja kulttuurin merkityksestä hyvinvoinnin edistäjänä osana sote-palveluita pitkäaikaisten panostusten ja ratkaisujen kautta. Kannattaa siis tulla katsomaa joko livenä tai SuomiAreenan streamin kautta!

Panelisteina ovat seuraavat henkilöt:

Kuvataiteilija Riina Noro

Riina käsittelee teoksissaan luonnonkatastrofeja ja maailmanpolitiikkaa, unohtamatta yksilön näkökulmaa kaiken pyörityksen keskellä. Taiteen tekeminen on Norolle tutkimustyötä paperilla, mikä opettaa häntä salaa tästä maailmasta. Taiteessa voi käsitellä aiheita, joista ei voi kaduilla huudella. Vuodesta 2013, Noro on työskennellyt Autismisäätiön Vallilan taidestudiossa. Noro on valittu Kettukin vuoden 2023 taiteilijaksi. Riinasta voi lukea lisää ja nähdä myös hänen tekemää taidetta virtuaaligalleriasta (linkki alla).

https://visit.virtualartgallery.com/autismisaatio/

Rosa Meriläinen

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri, jonka tehtävä on nostaa kulttuurin ja taiteen arvostusta Suomessa.

Timo Hokkanen

Timo on toiminut sosiaali- ja terveydenhuollon johtotehtävissä julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla yhdeksäntoista vuoden ajan. Ammatillisena kiinnostuksen kohteena hänellä on palveluiden tarvelähtöinen uudistaminen. Timo näkee kulttuurin ja taiteen kulttuurin yhteisöllisten kokemusten mahdollistajana, tapana ymmärtää elinympäristöämme ja kanavan lisätä kanssaihmisten ymmärrystä elämän monimuotoisuudesta.

Synnöve Lindberg

Synnöve on työskennellyt erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden kanssa Autismisäätiöllä kuvataideohjaajana ja viime vuodet kulttuurisuunnittelijana. Työssään Synnöve haluaa edistää yhdenvertaisuutta taiteen kentällä, jotta erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat ja taidelähtöisestä toiminnasta kiinnostuneet voivat osallistua, toimia, näkyä ja kuulua. Synnöve on koulutukseltaan muotoilija, jota taivaan tuijottelu, luontoradio, tanssiminen ja arkisten asioiden maalaaminen rauhoittavat ja ilahduttavat.

Tilaisuuden juontaa Autismisäätiön yhteiskuntasuhdejohtaja Vesa Korhonen.

Vesa on työskennellyt ensimmäistä kertaa tukea tarvitsevien ihmisten kanssa yli 20 vuotta sitten. Vesa on tehnyt psykologian alan väitöskirjan autismista ja tällä hetkellä hän mallintaa tulevaisuuden skenaarioita autistien palveluiden saamisesta 20 vuoden päähän.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin