Outsider Art Festival on upea ja rohkea tapahtuma joka työllistää erityisryhmiä ja osatyökykyisiä! Lue lisää ja tule mukaan!

Outsider Art Festival on upea ja rohkea tapahtuma joka työllistää erityisryhmiä ja osatyökykyisiä! Lue lisää ja tule mukaan!


OAF työllistää erityisryhmiä ja osatyökykyisiä!

Outsider Art Festivalia tuottava Pertin Valinta on maailman ensimmäinen kehitysvammaisten perustama yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotto ohjataan erityisryhmien ja osatyökykyisten työllistämisen kehittämiseen. Samat periaatteet ovat läsnä myös OAF:n toiminnassa: OAF kehittää inklusiivisen festivaalituotannon mallia, ja työllistää vuosittain 100 marginaalissa toimivaa taiteen ja kulttuurin tekijää. Tänä vuonna työllisyys on nostettu festivaalin yhdeksi pääteemoista kansainvälisyyden rinnalla.

Taustalla vaikuttaa Pertin Valinnan sekä Kyrö Distillery Companyn käynnistämä True Equality -ohjelma, joka yhdistää erityiset työntekijät ja sosiaalisesti vastuulliset yritykset. Ohjelman tuotanto on suunniteltu Pertin Valinnan ja Autismisäätiön verkostoissa toteutettujen haastatteluiden pohjalta. Tuloksena syntyy uutta osaamista, unelmatyöpaikkoja sekä uusia ylisektorisia ja inklusiivisia toimintamalleja. True Equality -ohjelmassa työllistynyt Jessica Rasila kertoo kokemuksestaan seuraavasti: “Oon tykännyt tosi paljon Pertin Valinnan välittämistä duuneista ja festarikeikoista. Olen päässyt tekemään ihania tapahtumia kivojen tyyppien kanssa ja oppinut paljon uutta. Tänä vuonna pääsin mukaan jopa Pariisin pop up -tapahtumaan!”

OAFn yhteydessä True Equality -ohjelma esittelee erityisryhmien osaamista ja uusia tapoja, joilla erityistä tukea tarvitsevat henkilöt voivat osallistua festivaalituotannon eri osa-alueisiin. Vuoden 2023 festivaalille on rekrytoitu työntekijöitä ja opiskelijoita Pertin Valinnan, Autismisäätiön, Kukunori Ry:n, Alvi Ry:n, Ammattiopisto Luovin ja Helsinki Job'din kautta. Yleisö voi kohdata työryhmiä festivaalin tapahtumapaikoilla, kuten Pertin Valinnan galleriassa, Keskustakirjasto Oodissa, HAMissa ja Kansallismuseossa, missä työryhmät työskentelevät yhdessä tapahtumapaikkojen vakituisen henkilökunnan kanssa.

Ohjelman tekijöitä ja tuloksia juhlitaan Kansallismuseon True Equality -kutsuvierasjuhlassa 17.8. Yleisö voi osallistua juhliin ostamalla kannatuslipun. Tule mukaan juhlimaan yhdenvertaisuutta!

Radio Helsinki, WSOY Muusikkojen liitto Helsingin tapahtumasäätiö, TIKETTI, Tradeka, Kanresta, Klaus K Hotel, Musiikkitalo, Clear Channel Glo Art Hotel, Luovi Productions Oy, Arilyn, G Livelab Helsinki, Ruisrock, Outshine, Artek 2nd Cycle Koolmat #outsiderart #outsiderartfestival #OAF2023 #outsiderartfestival2023

Osta kannatusliput True Equality -juhliin: https://www.tiketti.fi/outsider-art-festival-helsinki-lippuja/90924

Lue lisää: https://outsiderart.fi/oaf-tyollistaa-erityisryhmia-ja-osatyokykyisia/

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin