Autismisäätiö on mukana Lux Helsinki 2022 Lyhtypuisto yhteisötaideteoksessa. Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä valofes...

Autismisäätiö on mukana Lux Helsinki 2022 Lyhtypuisto yhteisötaideteoksessa.

Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä valofestivaali, joka muuntaa tutut rakennukset ja tilat ainutlaatuisiksi kaupunkitaideteoksiksi. Vuonna 2022 Lux Helsinkiä vietetään 5.–9.1.2022. Festivaali on avoinna päivittäin klo 17–22. Tapahtuman järjestää Helsingin tapahtumasäätiö. LUX Helsinki tiedottaa tapahtuman sivuilla voimassa olevien koronarajoituksien ja suositusten vaikutuksesta tapahtumaan.

Lux Helsingin klassikkoteos Lyhtypuisto valaisee tänä vuonna kaunista Kaupunginpuutarhan ympäristöä. Sadat uniikit lyhdyt luovat tunnelmalliseen salaiseen puutarhaan unenomaisen ja maagisen tunnelman. Yhteisöllistä teosta olivat tänä vuonna tekemässä Autismisäätiö, Helsingin kuvataidelukio, Lauttasaaren yhteiskoulu ja Aleksis Kiven peruskoulu.

Syksyn 2020 aikana Espoon, Herttoniemen ja Käpylän ohjaus- ja valmennuspalvelujen asiakkaat ovat osallistuneet Sun Effectsin tuottamiin lyhtytyöpajoihin ja toteuttaneet suunnittelemansa lyhdyt osana päiväaikaista taidetoimintaa. Työpajoihin ja lyhtyjen tekemiseen osallistui 15 taiteilijaa ja10 taidevalmentajaa.

www.luxhelsinki.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin