Kohti autismiystävällisempää Suomea – Amos Rexistä ensimmäinen sertifioitu yhteistyökumppani - Autismisäätiö

Olemme ottaneet ensi askeleita kohti autismiystävällisempää Suomea!

Kuten aikaisemminkin olemme maininneet, niin termi itsessään on hankala - autistit ovat moninainen joukko ihmisiä, joten autismiystävällisyys ei tarkoita kaikille samaa asiaa. Kyselyiden, keskusteluiden ja työpajojen kautta löysimme viimeisen parin vuoden aikana kuitenkin yhdessä ajatuksen, että voimme edetä yksi asia kerrallaan, jolloin yhä useammat voisivat saada esteettömämmän ja saavutettavamman kokemuksen erilaisissa yhteiskunnan palveluissa. Näin voimme myös oppia matkan varrella lisää mitä voisimme tehdä tulevaisuudessa. Tätä varten loimme autismiystävällisyydelle oman sertifikaatin.

Kun kysyimme mitä autismiystävällisyys on, tietyt toiveet toistuivat vastauksissa useammin. Esimerkiksi selkeät ohjeet, aukikirjoitetut sanattomat säännöt sekä ympäristön kuvailut, joihin voisi tutustua etukäteen ovat näissä vastauksissa kuultua. Näitä vastauksia on nyt viety käytäntöön, kun Amos Rex halusi tuoda taiteen mahdollisimman monien ulottuville.

Lue lisää linkin kautta ja käy katsomassa sertifikaatin nettisivut, jotka ovat artikkelin lopussa! Sieltä löydät myös meidän yhteistyökumppanit.

#amosrex #autismi #autismiystävällisyys

https://www.autismisaatio.fi/toimintamme/artikkelit/2021/kohti-autismiystavallisempaa-suomea-amos-rexista-ensimmainen-sertifioitu-yhteistyokumppani.html


Autismisäätiö lanseeraa syksyllä 2021 Autismiystävällinen-sertifikaatin, jonka tarkoituksena on tuoda palveluita helpommin autismikirjon henkilöiden saataville. Helsinkiläinen taidemuseo Amos Rex lähtee kärkijoukoissa kokeilemaan, miten taide-elämyksestä voisi tehdä autismiystäväl...

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin