Tervetuloa Autismisäätiön kesänäyttelyyn! Olipa kerran Iitu-koira, Megahammashai, Hattarahirviömies ja Stallone ~ teoksia eläin...

Tervetuloa Autismisäätiön kesänäyttelyyn!

Olipa kerran Iitu-koira, Megahammashai, Hattarahirviömies ja Stallone
~
teoksia eläinystävistä, petoeläimistä, keksityistä superpahiksista ja filmitähdistä

Muji Small Gallery, Helsinki 2.6.–30.7.2023


Iitu-koira, Megahammashai, hurja Hattarahirviömies ja Sylvester Stallone kavereineen kohtaavat Autismisäätiön ryhmänäyttelyssä. Teoksia yhdistää taiteilijoiden syvä kiinnostus tai kiintymys käsittelemiinsä aiheisiin. Näyttelyssä on esillä piirustuksia, maalauksia, taidegrafiikkaa ja keramiikkaveistoksia Autismisäätiön päiväaikaiseen toimintaan osallistuvilta taiteilijoilta.

Taiteilijat
Olli Autio, Joannis Clementides, Veeti Eskola, Otto Kasvio, Johanna Konttinen, Eero Lahtinen, Kitri Lindroos, Teemu Rouvinen, Juhani Rusanen, Sami Sundberg, Antti Ulvinen

Muji Small Gallery, Urho Kekkosen katu 3, 4 krs, Helsinki
avoinna | Ma-Pe 10-20 |La 10-19 | Su 12-18

Autismisäätiö on 25-vuotias yhteiskunnallinen yritys, joka tarjoaa palveluja autismikirjon henkilöille ympäri Suomen. Autismisäätiön palveluissa asiakkaita rohkaistaan kokemaan onnistumisia ja elämyksiä taiteen äärellä. Taiteesta jokainen voi löytää oman paikkansa ja tuoda esille ajatuksia ja maailmoja, jotka eivät muuten tulisi nähdyiksi.

Näyttelyn kuraattori ja yhteyshenkilö Synnöve Lindberg | synnove.lindberg@autismisaatio.fi

teoskuva: Iitu Sami Sundberg, Hattarahirviömies Veeti Eskola, Megahammashai Antti Ulvinen, Sylvester Stallone Joannis ClementidesTaiteilijaesittelyt

OLLI AUTIO
Autio piirtää mielessään olevia asioita ja välähdyksiä arjestaan fiilisten mukaan. Hän tykkää piirtää maisemia, maaseutua, hevosia ja muitakin eläimiä. Eläimet rauhoittavat häntä ja ne voivat olla ystäviä, kuten Topi-hevonen. Piirtäminen rentouttaa ja tuntuu kehossa hyvältä.
~
JOANNIS CLEMENTIDES
”Käsittelen taiteessani, filmitähtiä, uskontoa, historiaa, luontoa ja Kreikkaa, mutta myös muitakin maita. Taide merkitsee minulle paljon, se antaa elämälle tarkoituksen. Ajattelen, että taiteen kautta voimme oppia jotain uutta itsestämme ja toisistamme. Taide on paikka muistella, tutkia, oppia uutta ja se tekee elämästä kauniin.”
~
VEETI ESKOLA
”Pidän muotokuvien maalaamisesta ja sotasankareiden piirtämisestä. Tykkään myös piirtää superroistoja ja Lotta Svärdin lottia ja keksiä niiden taustatarinoita. Nämä aiheet ovat tärkeitä, koska olen kiinnostunut historiasta ja sen merkkihenkilöistä. Taiteen tekeminen merkitsee minulle sukulaisten iloiseksi saamista ja maineen ja kunnian saamista.”
~
OTTO KASVIO
”Minä olen ollut taiteen mukavassa maailmassa jopa lapsuudesta asti. Tarkemmin en oikein muista. Tekotavoilla ja materiaaleilla ei ole mitään väliä, mutta akryylimaalaus kankaalle on mieluisin, myös muutkin käy. Taiteessa innostaa taide itsessään. Taide on vain jollakin tapaa terapeuttista. Yleisesti aiheet vonkuvat luonnoksista ihan lähes itsestään. Toisinaan taas kuvat netistä tai muista tekeleistä toimivat palavihjeenä. Tiedoksi että kissat ovat lähellä minua.”
~
JOHANNA KONTTINEN
Konttinen tykkää kokeilla taiteessaan kaikenlaista. Hän piirtää, maalaa, tekee grafiikkaa, keramiikkaa sekä tekstiiliveistoksia. Hän kuvaa taidettaan värikylläiseksi sekametelisopaksi. Ideat teoksiin tulevat menneisyydestä, kuten 90-luvun lastenohjelmista. Konttinen ajattelee, että jokainen voi löytää sisäisen oman juttunsa taiteesta.
~
EERO LAHTINEN
”Avaran luonnon jakson lopussa näytettiin leveähuulisarvikuono. Kaksi viimeistä. Koska ne kaksi oli viimeiset, niitä vartioitiin tarkoin, sotilasvoimin. Kumpikin oli naaraita. Uroksia ei ole. Se sai mut maalaaman taulun Lajinsa viimeiset. Yleensä maalaan myyttisiä asioita.”
~
KITRI LINDROOS
Lindroos maalaa mielikuvistaan ja maalauksissa näkyy päivänkierto. Rituaalinomainen maalausprosessi on tekijälle tärkeä. Tasaiset väripinnat, ennakkoon valitut sävyt ja tarkat ääriviivat ovat määrätietoisen ja keskittyneen työskentelyn lopputuloksia, joista tekijä on ylpeä.
~
TEEMU ROUVINEN
Rouvinen piirtää uhanalaisia eläimiä, vaarallisia otuksia, tappavia hirviöitä ja petoja. Eläinkunnan edustajat, joilla on suuret hampaat ja iso kita toistuvat Rouvisen teoksissa.
~
JUHANI RUSANEN
”Mä oon Juhani ja mä olen kiinnostunut taiteesta sen takia, kun se on auttanut mua ymmärtämään itseäni. Se, että näen maailman taiteilijan näkökulmasta, mieleni avaruuden syvimmätkin mustat aukot ja omakuvat ovat auttaneet näkemään itseni uusin silmin ja valaisemaan tietäni tulevaisuuteen. Käärmeet, joita mulla on esillä näyttelyssä kuvastavat niiden luonnetta ja sitä, että käärmeetkin huolehtivat perheestään.”
~
SAMI SUNDBERG
Sundberg kuvaa padillaan näkemiään ja kokemiaan asioita, huomioiden myös yksityiskohtia. Valokuvia hän käyttää apunaan piirtäessään. Mielenkiinnon kohteita hänellä ovat muun muassa autot, junat, veneet ja eläimet.
~
ANTTI ULVINEN
Ulvinen on piirtänyt koko ikänsä. Hänen suosikkiaiheensa on luonto ja erityisesti eläimet. Hän piirtää mieluiten erilaisilla kynillä, koska niillä saa tarkkaa jälkeä.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin