Rekrytoitko? Järjestätkö tapahtumia? Pyöritätkö yritys- tai yhdistystoimintaa? Kun toiminnassasi huomioidaan autismikirjon ihmisten tarpeet, voit viestiä asiasta Autismiystävällinen-sertifikaatilla. Sertifikaatti on visuaalinen työkalu ja askel kohti autismiystävällistä Suomea. Se kertoo neurokirjon ihmisille ja heidän läheisilleen, että tarjolla on tasavertaisempia mahdollisuuksia kokea, kuulua, nauttia kulttuurista, hakea töitä tai osallistua erilaisiin tilaisuuksiin.

Autismiystävällisissä tiloissa neurokirjon ihmiset saavat näkyä ja kuulua, näyttää taitonsa ja elää täydessä potentiaalissaan. Tämä rikastaa meidän kaikkien arkea. Monesti kuka tahansa voi hyötyä autimiystävällisistä teoista.

Autismiystävällisyys tarkoittaa monia sekä erilaisia asioita eri ihmisille ja siksipä lähdemme siitä, että otamme askeleita kohti autismiystävällisempää yhteiskuntaa. Etenemmme siis yksi asia ja teko kerrallaan. Rakennetaan yhdessä meille kaikille toimivampia ympäristöjä.

Sertifikaatin hallinnointi on siirtynyt Suomen Autismikirjon Yhdistykselle. Ohjaamme yhteydenoto heille, kunnes siirto on kokonaan valmis. 

Lue täältä Amos Rexin saamasta sertifikaatista

Lue täältä Sapfografin saamasta sertifikaatista

Lue täältä Säynätsalon kunnantalon sertifikaatista




 

Hyödyt osallistumiselle

Hyödyt osallistumiselle

Saavutettavuus on nykyaikaisen kulttuurin edellytys. Kun tarjoat autismiystävällistä asiakaskokemusta, saat yhteyden aivan uuteen kohderyhmään ja näytät esimerkkiä myös muille tahoille. Sertifikaatin ehdot täyttämällä saat näkyvyyttä Autismisäätiön nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Autismisäätiö on tukenasi koko prosessin ajan. Tarjoamme koulutusta ja lisätietoa autismikirjosta.

Myöntämiskriteerit

Autismiystävällinen-sertifikaatin myöntäminen edellyttää, että toiminnassasi toteutuvat seuraavat asiat

  • Autismiystävällisyyden edistämisen tulee näkyä organisaation toimintasuunnitelmassa, yhdenvertaisuussuunnitelmassa tai muussa toimintaa ohjaavassa dokumentaatiossa
  • Organisaation tulee tehdä konkreettisia tekoja autismiystävällisyyden edistämiseksi. Esimerkkejä ovat rauhalliset nurkkaukset, riittävä ohjeistus tai miten välttää ruuhka-ajankohdat.
  • Organisaation tulee nimetä kontaktihenkilö, kenen vastuulle myöntämisedellytykset kuuluvat
  • Organisaation tulee valita vuosittain yksi edistävä teko lisää, tai ehdotettu ja hyväksytty parannus aikaisemmasta
  • Organisaation tulee tarjota perehdytystä henkilöstölle autismiystävällisyyden edistämisestä

Autismiystävällinen-sertifikaatin myöntäminen edellyttää, että toiminnassasi toteutuvat seuraavat asiat

Ohjeet hakemiseen

Ohjeet hakemiseen

Klikkaa linkkiä missä lukee Hae sertifikaattia. Kerro nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi sekä kirjoita lisätietoja kenttään miksi olet hakemassa sertifikaattia. Olemme sinuun yhteydessä ja voimme aloittaa hakuprosessin. Katsomme yhdessä mitä juuri sinun organisaatiosi voisi tehdä autismiystävällisyyden eteen! Koska sertifikaatti on siirtynyt Suomen Autismikirjon Yhdistykselle niin ohjaamme yhteydenotot heille.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Autismiystävällinen-sertifikaattia on ollut suunnittelemassa useampi taho ja sadat ihmiset ovat kertoneet mitä autismiystävällisyys tarkoittaa. Autismisäätiön kanssa yhteistyössä sisältöä on ollut keräämässä Suomen Autismikirjon Yhdistys, Autismiliitto ja Autismiyhdistys PAUT ry. He muodostavat myös toimikunnan, jotka katsovat, että kriteerit sertifkaatin myöntämiseen täyttyvät.

  • Suomen autismikirjon Yhdistys
  • Autismiliitto
  • Autismiyhdistys PAUT ry.