Autismiymmärrys

Autismiymmärrys-hankkeessa lisätään tietoisuutta ja ymmärrystä autismikirjosta. Tavoitteena on autismiystävällinen Suomi. Kartoitamme myös palvelujen saatavuutta ja ohjautuvuutta, ja pyrimme lisäämään yritysyhteistyötä ja yhteyksiä eri osapuolten välillä.

Kaikissa maakunnissa järjestetään ilmaisia luento- ja keskustelutilaisuuksia perheille, ammattilaisille ja kaikille autismikirjosta kiinnostuneille. Käymme läpi autismin teorioita ja viimeisimpiä tutkimustuloksia sekä niiden näkymistä arjessa. Tilaisuuksissa on mahdollista pitää oma puheenvuoro tai esitellä toimintaansa esimerkiksi esitteiden avulla.

Löydät tietoa hankkeesta ja tapahtumien aikataulut myös Twitter-tililtä @autismiymmarrys.

Hanketta johtaa Autismisäätiön yhteiskuntasuhdejohtaja Vesa Korhonen. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat alueellesi Autismiymmärrys-tapahtuman!

 
Tilaisuudet

Tilaisuuksissa kerrotaan perustietoa autismista, käydään läpi autismin teoriapohjaa, kontekstisokeutta, tutkimustietoa ja muutamia käytänteitä arkeen. Keskustelemme myös miten voisimme parantaa Suomessa olevia käytänteita ja palveluita.

Autismisäätiöin yhteiskuntasuhdejohtaja Vesa Korhonen toimii tilaisuuden vetäjänä ja puhujana. Vesa on tehnyt soveltavan neurotieteen gradunsa sekä psykologian alan väitöskirjansa autismista ja toiminut erilaisissa tehtävissä erityislasten, -nuorten ja -aikuisten parissa.

Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Tule paikan päälle kuuntelemaan ja kommentoimaan omasta näkökulmastasi.

 

Tilaisuuksista sanottua

 

"Selkeä kansantajuinen esitys."

"Jo noin 21 vuotta as -lapsen kanssa eläneellekin löytyy aina uutta tietoa. Tietoa on kuitenkin kokonaisuudessaan niin valtavan paljon, että siitä täytyy poimia vain ne osaset, jotka sopivat omaan yksilölliseen tapaukseemme. Oli mielenkiintoinen ilta. Kiitos ja kumarrus!"

"Hyvää perustietoa kompaktissa paketissa. Koulutus antoi minulle paljon, herätti ajatuksia ja myös antoi konkreetteja ohjeita siitä, miten on hyvä kohdata ja ohjeistaa autismin piirteitä omaavaa henkilöä."

"Hyvä yleistajuinen esitys monimutkaisesta aiheesta. Olen itse autisminkirjon henkilö joten aihe on minulle hyvin tuttu mutta sain silti esityksestä irti monia hyödyllisiä pointteja."

"Hyvä luennoitsija ja asiansa osaava. Sain paljon mietittävää ja ideoita työhön lasten parissa."

"Erittäin hyvä ja selkeä esitys. Luennoitsija tiesi tasan tarkkaan mistä puhui ja puhui ymmärrettävästi. Todella hyödyllinen lastenneuvolatyössä olevalle! Iso kiitos! :)"

"Suuri osa oli tietenkin "kantapään kautta" jo tuttua, mutta repetitio mater est studiorum. Kiitos!"

"Ihan mahtava luento. Sain monta ahaa-oivallusta oman lapseni suhteen. Tuju tietopaketti peruskäsitteistä erinomaisen havainnolistavin esimerkein ja kiinnostavasti esitettynä. Olisin kuunnellut tätä vaikka koko päivän."

 

Oletko käynyt meidän tilaisuudessa?

Käy antamassa palautetta täällä

 

Tulevat tilaisuudet 

**Aamu- ja iltatilaisuuksien sisällöt ovat samat

 

Vantaa (TILAISUUS PERUTTU COVID-19 -TILANTEEN VUOKSI)

30.3. klo 9.00 - 11.30 (max 136 henkilöä) TÄYSI

30.3. klo 17.30 - 20.00 (max 136 henkilöä)

Laurea-Ammattikorkeakoulu Ratatie 22, 01300 Vantaa. Iso auditorio Minna Canth/B101

Ilmoittautuminen tilaisuuten tästä

 

Menneet tilaisuudet

 

Tampere

Jyväskylä

Turku

Lahti

Kotka

Lappeenranta

Iisalmi

Ivalo

Sodankylä

Kolari

Rovaniemi

Varkaus

Vaasa

Kirkkonummi

Pori

Kuopio

Mikkeli

Liperi

Joensuu

 

 

 

 

 

044 501 0053

vesa.korhonen@autismisaatio.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin