Autismiymmärrys

Autismiymmärrys-hankkeessa lisätään tietoisuutta ja ymmärrystä autismikirjosta. Tavoitteena on autismiystävällinen Suomi. Kartoitamme myös palvelujen saatavuutta ja ohjautuvuutta, ja pyrimme lisäämään yritysyhteistyötä ja yhteyksiä eri osapuolten välillä.

Kaikissa maakunnissa järjestetään ilmaisia luento- ja keskustelutilaisuuksia perheille, ammattilaisille ja kaikille autismikirjosta kiinnostuneille. Käymme läpi autismin teorioita ja viimeisimpiä tutkimustuloksia sekä niiden näkymistä arjessa. Tilaisuuksissa on mahdollista pitää oma puheenvuoro tai esitellä toimintaansa esimerkiksi esitteiden avulla.

Löydät tietoa hankkeesta ja tapahtumien aikataulut myös Twitter-tililtä @autismiymmarrys.

Hanketta johtaa Autismisäätiön yhteiskuntasuhdejohtaja Vesa Korhonen. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat alueellesi Autismiymmärrys-tapahtuman!

 
Tilaisuudet

Tilaisuuksissa kerrotaan perustietoa autismista, käydään läpi autismin teoriapohjaa, kontekstisokeutta, tutkimustietoa ja muutamia käytänteitä arkeen. Keskustelemme myös miten voisimme parantaa Suomessa olevia käytänteita ja palveluita.

Autismisäätiöin yhteiskuntasuhdejohtaja Vesa Korhonen toimii tilaisuuden vetäjänä ja puhujana. Vesa on tehnyt soveltavan neurotieteen gradunsa sekä psykologian alan väitöskirjansa autismista ja toiminut erilaisissa tehtävissä erityislasten, -nuorten ja -aikuisten parissa.

Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Tule paikan päälle kuuntelemaan ja kommentoimaan omasta näkökulmastasi.

 

Tilaisuuksista sanottua

 

"Selkeä kansantajuinen esitys."

"Jo noin 21 vuotta as -lapsen kanssa eläneellekin löytyy aina uutta tietoa. Tietoa on kuitenkin kokonaisuudessaan niin valtavan paljon, että siitä täytyy poimia vain ne osaset, jotka sopivat omaan yksilölliseen tapaukseemme. Oli mielenkiintoinen ilta. Kiitos ja kumarrus!"

"Hyvää perustietoa kompaktissa paketissa. Koulutus antoi minulle paljon, herätti ajatuksia ja myös antoi konkreetteja ohjeita siitä, miten on hyvä kohdata ja ohjeistaa autismin piirteitä omaavaa henkilöä."

"Hyvä luennoitsija ja asiansa osaava. Sain paljon mietittävää ja ideoita työhön lasten parissa."

"Erittäin hyvä ja selkeä esitys. Luennoitsija tiesi tasan tarkkaan mistä puhui ja puhui ymmärrettävästi. Todella hyödyllinen lastenneuvolatyössä olevalle! Iso kiitos! :)"

"Suuri osa oli tietenkin "kantapään kautta" jo tuttua, mutta repetitio mater est studiorum. Kiitos!"

"Ihan mahtava luento. Sain monta ahaa-oivallusta oman lapseni suhteen. Tuju tietopaketti peruskäsitteistä erinomaisen havainnolistavin esimerkein ja kiinnostavasti esitettynä. Olisin kuunnellut tätä vaikka koko päivän."

 

Oletko käynyt meidän tilaisuudessa?

Käy antamassa palautetta täällä

 

Kevään 2019 tilaisuudet

 

Lappeenranta, Eksoten Ruori, Auditorio 1, Valto Käkelän katu 3A, 1krs.
22.5.2019 klo 17.30 - 20.00 (max 150 henkilöä)
23.5.2019 klo 09.00 - 11.30 (max 150 henkilöä)
Katso tilaisuuden ohjelma tästä

Yleinen Ilmoittautuminen Lappeenranta

Ilmoittautuminen Eksotelaiset 

 

 

 

Menneet tilaisuudet

 

Iisalmi

Kirkkonummi

Vaasa

Varkaus

Rovaniemi

Kolari

Sodankylä

Ivalo

Kuopio

Pori

Liperi

Joensuu

Mikkeli

 

 

 

 

044 316 1786

vesa.korhonen@autismisaatio.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ajankohtaisiin